[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='3.145.26.16' AND browser='Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('3.145.26.16','1715902884','Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Banke »

PRVA RUSKA BANKA U SRBIJI

02. 07. 2008.

PRVA RUSKA BANKA U SRBIJI - "Moskovska banka a.d. Beograd", koja je sredinom maja ove godine dobila "grinfild" bankarsku licencu od Narodne banke Srbije, ispunila je sve uslove neophodne za poslovanje na srpskom tržištu, čime je završena i poslednja faza u procesu osnivanja te banke, saopštila je danas ta ruska banka.

Ovo je prva ruska banka na domaćem tržištu i prva "grinfild" investicija u srpskom bankarskom sektoru u poslednjih sedam godina, posle HVB banke, odnosno, današnje Unikredit banke.

Namera Moskovske banke je da u narednih nekoliko dana pokrene proceduru oko svog upisa u Registar republičke Agencije za privredne registre, nakon čega će i zvanično biti evidentirana kao pravno lice.

Nakon što je uz konsultantsku podršku kompanije "Citadel fajnenšel edvajsori" u NBS u propisanom roku podneta potrebna osnivačka dokumentacija, srpska centralna banka je 27. juna ove godine, dala saglasnost na sva dokumenta koja su prethodno usvojena na Osnivačkoj sednici Skupštine akcionara "Moskovske banke a.d. Beograd".

"Moskovsku banku a.d. Beograd", od samog početka njenog poslovanja u Srbiji, predstavljaće tim od 40 bankarskih stručnjaka, a sedište banke biće u Beogradu u Karađorđevoj ulici 89.

Moskovska banka osnovana je 1995. godine i predstavlja jednu od četiri najveće i najstabilnije banke na teritoriji Rusije, koja posluje kroz mrežu od 369 ekspoziture rasprostranjene u čak 11 vremenskih zona.

Mreža korespondentnih banaka sa kojima Moskovska banka ima izuzetno dobru saradnju broji više od 850 stranih i domaćih banaka.

Najveći akcionar ove banke je grad Moskva sa 44 odsto vlasništva, a među akcionarima se nalaze i značajne finansijske institucije kao što su "Moscow Insurance Company", "Rosbank" i druge.

Osim na teritoriji Rusije, Moskovska banka je aktivno prisutna i na teritorijama Belorusije, Ukrajine, Litvanije i Estonije, a predstavništvo te banke za zapadnu Evropu je u Frankfurtu na Majni.

Prošlu godinu Moskovska banka je završila kao treća banka u Rusiji po depozitima fizičkih lica, druga po broju izdatih platnih kartica, četvrta po kreditnom portfoliju i kapitalu.

Banka servisira više od 104.400 korporativnih klijenata i više od 8,5 miliona fizičkih lica, navedeno je u saopšenju.

Čitanja: 7820 | Komentara: 1 | Dodaj komentar

stupar žarko, 20. 09. 2008.:
Teško èekam da Ruske banke poènu da rade u Srbiji.Toliko je banka ušlo na ovo tržište što nebi ušle i Ruske banke neka bude veæa konkurencija.


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda