[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='54.80.11.160' AND browser='claudebot'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('54.80.11.160','1711687302','claudebot','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Broker »

INDEKSI DANAS PORASLI PROMET PAO

22. 05. 2008.

INDEKSI DANAS PORASLI PROMET PAO - Indeksi akcija Beogradske berze vratili su se u "zeleno", pa je indeks Belex15 porastao za 0,68 procenata, dok je Belexline završio u plusu od 0,39 odsto.

Promet je vredeo 184,59 miliona dinara, odnosno 2,26 miliona evra, pri čemu je promet u trgovini obveznicama Republike Srbije višestruko pao, nakon dva dana izuzetno visokih vrednosti.

Učešće stranih investitora u ukupnoj i trgovini akcijama bilo je oko 62 odsto pri čemu je u kupovini akcija bilo nepunih 60 odsto, a u prodaji nešto više od 65 procenata.

U kontinuiranoj trgovini rast nešto veći od tri procenta ubeležili su Simpo [SMPO] i Sojaprotein [SJPT], kompanija sa A Listinga Berze, koja se sa prometom od nepunih dva i po miliona dinara našla i na listi akcija kojima se najviše trgovalo. Neznatno manje od tri odsto poskupela je hartija Veterinarskog zavoda Subotica [VZAS], dok su Agrobanka [AGBN] i Metalac [MTLC] imali skok nešto veći od dva procenta.

Gubitnike predvodi Zorka Pharma [ZOPH] sa padom od gotovo šest procenata, pri čemu je u prometu bilo 250 hartija. Ta akcija je dan ranije bila najveći dobitnik sa skokom od 19 odsto tako da današnjim padom nije izgubila sve što je prethodno dobila. Akcija Tigra [TIGR], još jedne kompanije sa A Listinga, pojeftinila je pet odsto, na 1.424 dinara, a promet tom hartijom vredeo je 1,45 miliona dinara.

Za četiri i po odsto pala je cena novosadskog Agrokopa [AGRC], Univerzal banka [UNBN] je izgubila na vrednosti 3,7 odsto uz solidan promet, nešto veći od dva miliona, dok je Navip [NAVP] bio u padu od 3,45 odsto.

Najveći promet ponovo je bio u trgovini akcijama AIK banke [AIKB], od 101,3 miliona dinara, uz cenu nešto više od procenat veću nego dan ranije. Među hartijama sa većim prometom su i Metals banka [MTBN] sa 12,2 miliona dinara i Imlek [IMLK] sa 2,2 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najviše se trgovalo akcijama beogradskog Minel Elva [MNEL], za 17,4 miliona dinara. Akcija proizvođača električnih i optičkih uređaja skočila je maksimalnih 20 procenata, na 1.728 dinara. Dobro interesovanje ponovo je bilo i za Vetfarm [VETF] i promet je vredeo 7,56 miliona dinara a cena hartije je pala nepun procenat, na 85 hiljada dinara.

Izvor: [www.b92.net]

Čitanja: 2493 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda