[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='13.59.113.226' AND browser='claudebot'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('13.59.113.226','1713441996','claudebot','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

EK: Nema ustupaka

30. 01. 2014.

EK: Nema ustupaka - sporazum sa rusijom oko juznot toka u problemu Evropska komisija (EK) nije odstupila od stava da treba revidirati sporazume šest članica EU i Rusije o Južnom toku, jer su u suprotnosti sa propisima EU.

Kako je navedeno, Srbijom, koja ima sličan sporazum sa Rusijom, a nije članica EU, baviće se Evropska energetska zajednica, rečeno je Tanjugu u sedištu EK.

"Naš stav ostaje da su međuvladini sporazumi o Južnom toku u neskladu sa evropskim propisima i da ih treba revidirati ili prilagoditi", kaže portparolka komesara za energetiku Gintera Etingera, Sabine Berger.

Ona je time demantovala medijske izveštaje da je, na samitu EU-Rusija u utorak u Briselu, EK odustla od pokušaja da revidira bilateralne sporazume šest članica EU o ovom gasovodu.

Njih je Komisija ranije ocenila kao suprotne evropskim propisima usvojenim u okviru takozvanog Trećeg energetskog paketa kojima se propisuje da ista firma ne može istovremeno da bude ekskluzivni uvoznik i distributer gasa, kao i ekološkim propisima koje, po mišljenju Komisije, ruski Gasprom zaobilazi.

U sedištu EK Tanjugu je rečeno da će se Srbijom, koja ima sličan međuvladin sporazum sa Rusijom, baviti Evropska energetska zajednica, s obzirom na to Srbija nije članica EU i da u njoj Treći energetski paket nije na snazi.

Prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju koji je Srbija potpisala i ratifikovala, Treći energetski paket treba da počne da se primenjuje od 2015. godine, a stav Komisije je da do tada domaći ugovori o Južnom toku treba da se usklade sa pravilima EU.

Berger je podsetila da su se Etinger i ruski ministar energetike Aleksandar Novak tokom susreta u Moskvi prošle nedelje saglasili da na nivou radnih grupa nastave razgovore o tehničkim i pravnim aspektima izgradnje gasovoda Južni tok.

Komisija je u ime sest zemalja članica ovlašćena da pregovara sa Moskvom o reviziji sporazuma, ukazala je Berger.


Izvor: [ b92.net ]

Čitanja: 2215 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant - sporazum sa rusijom oko juznot toka u problemu
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja - sporazum sa rusijom oko juznot toka u problemu
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot - sporazum sa rusijom oko juznot toka u problemu
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? - sporazum sa rusijom oko juznot toka u problemu
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru - sporazum sa rusijom oko juznot toka u problemu
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda