[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='18.218.234.83' AND browser='Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('18.218.234.83','1714080908','Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

KRIZA ĆE KULMINIRATI NA JESEN

01. 05. 2009.

KRIZA ĆE KULMINIRATI NA JESEN - Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić, izjavio je da ne postoje trajne mere sa kojima bi Srbija mogla da izađe iz ekonomske krize. Ljajić je rekao da će ekonomska kriza u Srbiji kulminirati na jesen i tada će najviše pogoditi najugroženije slojeve stanovništva, zbog čega je potreban široki konsenzus u društvu, a pogotovu između vlade, sindikata i opozicije.

Ministar Ljajić pred desetak istaknutih članova Demokatske stranke Srbije, i u prisustvu šefa ekonomskog tima DSS odgovarao je na tribini pod nazivom "Srbija i svetska ekonomska kriza", na pitanja zašto je Srbiju pogodila ekonomska kriza i zašto na to Vlada nije bila spremna.

Ðorđe Mamula: “Kako objašnjavate da sve činjenice zvone na uzbunu, a vlada se ponaša kao da je to na nekoj drugoj planeti”?

Rasim Ljajić: “Zaista ne mogu da komentarišem razne izjave... Iskren da budem, malo je onih koji su predvideli efekte ekonomske krize”.

Prema rečima Nenada Popovića, člana ekonomskog saveta DSS-a Srbiju će najteži talas krize pogoditi na jesen.

“Čeka nas izuzetno teška jesen. Najmanje je tome doprineo ministar Ljajić, ali mislim da je Vlada Srbije sa zakašnjenjem reagovala na prve znake krize, a i mere koje je preduzela nisu bile adekvatne”, kaže Popović.

Ljajić je ocenio da Vlast pod hitno mora da nađe kompromis sa sindikatima i opozicijom kako bi izlaz iz krize bio što bezbolniji.

Na kraju tribine "Srbija i svetska ekonomska kriza" Popović je rekao da bi građani trebalo više da troše, a ne da štede, jer je ta mera kontra produktivna u trenucima kada je zemlja u krizi.

Ekonomisti koji su učestvovali na tribini, ocenjuju da će se Srbija tek početkom 2011. godine izvući iz finansijske krize.


Izvor: [ blic.rs ]

Čitanja: 2337 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda