[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='3.17.174.239' AND browser='Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('3.17.174.239','1713494958','Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Penzioni fondovi »

SOSIJETE OSNIVA PENZIJSKI FOND

12. 06. 2008.

SOSIJETE OSNIVA PENZIJSKI FOND - Sosijete dženeral banka u Srbiji najavila je da će u ovoj godini osnovati penzijski fond i osiguravajuće društvo.

Zahtevi za osnivanje dobrovoljnog penzijskog fonda i osiguravajućeg društva su predati Narodnoj banci Srbije i očekuje se da će centralna banka u roku od mesec dana izdati dozvole za rad, kazala je novinarima član Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke u Srbiji Sonja Miladinovski.

"Stanje u Srbiji trenutno nije baš povoljno za pokretanje tih finansijskih institucija, ali su to dugoročne aktivnosti i u skladu sa planovima Sosijete ženeral za srpsko tržište", istakla je ona.

Predsednik Upravnog odbora Sosijete ženeral banke u Srbiji Goran Pitić ocenio je da će penzijski fond dostići solidnu poziciju u roku od dve do tri godine i dodao da banka nije odustala ni od pokretanja investicionog fonda.

Pitić je najavio i da će Sosijete ženeral banka u ovoj godini izvršiti "ozbiljnu dokapitalizaciju", ali nije precizirao o kolikoj se sumi. Podsetio je da je u 2007. izvršena dokapitalizacija od 50 miliona evra.

On je kazao i da Sosijete ženeral banka zajedno sa drugim bankama i Narodnom bankom Srbije radi na pronalaženju novog modela za obezbeđenje likvidnosti i prohodnosti deviznog tržišta u Srbiji.

Profit banke u prošloj godini 18,5 miliona evra

Sosijete ženeral banka u Srbiji imala je u 2007. godini dobit od 18,5 miliona evra, što je oko 42 odsto više nego u 2006. godini kada je profit bio 13 miliona evra.

Bilansna suma banke na kraju prošle godine dostigla je 825 miliona evra, što je 25 odsto više nego u 2006. godini, a depoziti su takodje zabeležili rast od 25 odsto na 507 miliona evra, od čeka je devizne štednja 281 milion evra.

Iznos odobrenih kredita, bez prekograničnih pozajmica, zabeležio je godišnji rast od 37 odsto i dostigao na 470 miliona evra. Ukupni kreditnih portfelj banke iznosi 785 miliona evra, navelo je poslovodstvo.

Francuska Sosijete ženeral bankarska grupacije je do sada u akcijski kapital banke u Srbiji direktno uložila 158 miliona evra i odobrila 68 miliona evra subordiniranih kredita.

Čitanja: 3246 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda