[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='18.190.153.51' AND browser='claudebot'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('18.190.153.51','1713407392','claudebot','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

PROIZVODNJA PUNTA U ZASTAVI KREĆE 15. MARTA

11. 02. 2009.

PROIZVODNJA PUNTA U ZASTAVI KREĆE 15. MARTA - Radojević je kazao da dnevni kapacitet proizvodnje može da bude od 40 do 80 vozila, ali da će početna montaža zavisiti od tržista...

Montaža automobila „punto” trebalo bi da u Kragujevcu počne oko 15. marta, potvrdio je generalni direktor Grupe Zastava Zoran Radojević. Godišnje će se u Kragujevcu proizvoditi oko 15.000 automobila ove marke, odlučeno je nakon razgovora sa direktorom „Fijat automobila Srbija” Ðovanijem de Filipisom.

DOGOVOR - Naši ljudi su već u Torinu. Oni vrše tehnički prijem delova za proizvodnju i očekujemo da proizvodnja počne oko 15. marta - naveo je Radojević, nedugo nakon razgovora sa direktorom preduzeća Zastava automobili Srbija Ðovanijem de Filipisom.

Prema njegovim rečima, do početka montaže trebalo bi da se uradi sukcesivno snabdevanje delovima koji će se dopremati iz Italije.

- Predviđeno je da se godišnje proizvodi 15.000 automobila modela „punto”. Broj radnika koji će biti uposleni na montaži zavisiće od obima proizvodnje i pristizanja delova - objasno je generalni direktor Grupe Zastava koji je ranije najavljivao da će, u zavisnosti od obima, na posao pozvati od 400 do 1.000 radnika.

On je rekao da je montažna linija spremna i da je proizvodnja mogla da počne pre mesec dana. Radojević nije želeo da precizira da li će se raditi u jednoj ili dve smene, navodeći da će se o tome odlučivati kada počne montaža inicijalne serije.

Radojević je rekao da u kragujevačkoj fabrici očekuju da isporuke delova iz Italije počnu što pre, navodeći da će u međuvremenu biti otklonjeni manji administrativni i tehnički problemi koje su identifikovali stručni timovi.

- Montažne linije su spremne, a u lakirnici su potrebne određene intervencije koje su uobičajene nakon svakog prekida proizvodnje - istakao je on.

Radojević je kazao da dnevni kapacitet proizvodnje može da bude od 40 do 80 vozila, ali da će početna montaža zavisiti od tržista, odnosno moguće prodaje.

Na sastanku sa De Filipisom, kako je kazao, razgovarano je i o tehničkim detaljima evidentiranja, carinjenja i skladištenja vozila.

Završen prvi krug testiranja zaposlenih

U kragujevačkoj Zastavi juče je završen prvi krug testiranja 3.100 radnika, na osnovu čega će biti utvrđeno koji od njih će ostati u novoformiranoj fabrici „Fijat automobili Srbija". Drugi krug, koji bi trebalo da usledi vrlo brzo, trajaće do sredine marta. Pozivi za testiranje u drugom krugu uslediće na osnovu sumiranih rezultata prvog kruga.

izvor: 24sata

Čitanja: 3679 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda