[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='3.141.8.247' AND browser='claudebot'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('3.141.8.247','1713483858','claudebot','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija » Sajmovi »

SAJAM TEHNIKE U BEOGRADU

11. 05. 2010.

SAJAM TEHNIKE U BEOGRADU - Otvoren Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostiguća, koji će trajati do 15. maja. Na sajmu učestvuje 700 izlagača iz 23 zemlje.

Dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu Milorad Milovančević otvorio je na Beogradskom sajmu 54. međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, na kojem učestvuje 700 izlagača iz 23 zemlje.

"Postanite inženjeri, jer bez toga nema napretka u budućnosti", poručio je Milovančević mladima koji biraju zanimanje, podsetivši da je pre 137 godina u Srbiji doneta odluka da se počne sa izgradnjom železnice i da je tada u srpsko školstvo uveden predmet nauka o mašinama.

Milovančević je rekao da Srbija i danas treba da se okrene obrazovanju mladih i da na toj putanji traži realnu šansu za bućnost, naglašavajući da je sve što pripada svetu tehnike, a izloženo je na sajmu, jedan od uslova za uspešan rad i razvoj naše zemlje u budućnosti.

Centralno mesto ovogodišnjeg sajma je Hala jedan, u kojoj je predstavljena kompjuterski integrisana fabrika 21. veka, koja objedinjuje automatizaciju, komunikaciju, upravljačke sisteme i softvere.

U toj hali je primetna apsolutna dominacija inostranih firmi, a naših preduzeća koja se bave mašinama sa numeričkim upravljenjem gotovo uopšte i da nema - nađe se samo po neka, uglavnom zastupnik inostrane firme.

Jedan od retkih izuzetaka je robot novosadske firme ICM, koji je bio predstavljen i na prethodnim sajmovima.

S druge strane, na sajmu su prisutni naši ljudi koji rade u inostranstvu, kao što je Gojko Ristić iz Švedske, koji je predstavio mašinu koja seče metal vodenim mlazom pod velikim pritiskom i na taj način može da iseče čak i minijaturne komade.

U Hali dva predstavljeni su noviteti iz oblasti energetike i rasvete, u Hali četiri klimatizacija, grejanje i hlađenje, a u Hali tri procesna tehnika.

U istoj hali organizovane su i nacionalne izložbe Rusije, Češke, Slovačke, nemačke regije Hesen, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Izlagači su predstavili ukupno 140 noviteta, od kojih će najuspešniji biti nagrađeni pariznanjem "Korak u budućost".

U okviru sajam sutra će biti održan naučno-stručni skup "Informatika", koji će biti posvećen novim trendovima u razvoju informacionih sistema.

Izvor: [ rts.rs ]
Čitanja: 3282 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda