[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='44.200.240.205' AND browser='claudebot'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('44.200.240.205','1711687712','claudebot','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

SRBIJU POSETILO 1,9 MILIONA TURISTA

04. 12. 2008.

SRBIJU POSETILO 1,9 MILIONA TURISTA - Od januara do oktobra ove godine u Srbiji je boravilo ukupno oko 1,9 miliona turista, što je za jedan odsto manje u odnosu na isti period 2007. godine.

Kako je saopštila Turistička organizacija Srbije (TOS), od ukupnog broja gostiju 72 odsto, odnosno oko 1,4 miliona, bili su domaći turisti, dok su 28 odsto od ukupnog broja gostiju bili inostrani gosti, njih oko 555.800.

Najveći broj turista boravio je u glavnim administrativnim centrima Srbije, u ostalim turističkim mestima, a potom slede planinska i banjska mesta. Najveći porast broja turista od 11 odsto zabeležen je u ostalim mestima, gde je u navedenom periodu boravilo oko 88 hijada gostiju, a porast broja turista zabeležen je i u planinskim mestima (tri odsto) i u ostalim turističkim mestima (dva odsto).

U banjskim mestima od januara do oktobra bilo je za šest odsto manje gostiju nego u istom periodu prošle godine, a u glavnim administrativnim mestima za pet odsto.

Najveći broj domaćih gostiju, oko 379.800 boravio je u ostalim turističkim mestima, dok su strani gosti najviše bili zainteresovani za boravak u glavnim administrativnim centrima, gde ih je boravilo oko 348.300.

Od januara do oktobra 2008. godine ostvareno je ukupno oko 6,4 miliona noćenja, što je za jedan odsto više nego u istom periodu prošle godine. Od navedenog broja domaći turisti ostvarili su oko 5,2 miliona noćenja, što je za dva odsto više nego u istom periodu 2007. godine i čini 81 odsto od ukupnog broja ostvarenih noćenja.

U istom periodu inostrani gosti ostvarili su oko 1,2 miliona noćenja, što je za pet procenata manje nego od januara do oktobra 2007. godine i čini 19 odsto od ukupnog broja ostvarenih nocenja.

Mereno brojem ostvarenih noćenja, domaci gosti najviše su boravili u banjskim mestima (oko 38 odsto) i planinskim mestima (30 odsto), dok su inostrani gosti najviše boravili u glavnim administrativnim centrima (59 odsto), a zatim slede ostala turistička mesta (20 odsto).

Mereno brojem ostvarenih noćenja, domaći turisti najviše su boravili u Vrnjackoj Banji ( oko 438.1 hiljada noćenja), zatim slede Beograd, Sokobanja, Zlatibor i Kopaonik.

Kada je o broju noćenja inostranih turista u istom periodu reč, oni su najviše boravili u Beogradu (oko 629.000 noćenja), što je za oko 11 odsto manje nego od januara do oktobra prošle godine, a potom u Novom Sadu, na Zlatiboru, u Nišu, Vrnjačkoj Banji i na Kopaoniku.

Izvor: [ b92.net ]

Čitanja: 2392 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda