[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='3.137.185.180' AND browser='Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('3.137.185.180','1713611344','Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Proširenje EU »

CRNA GORA BI MOGLA DA POČNE PREGOVORE SA EU 2011.

19. 05. 2010.

CRNA GORA BI MOGLA DA POČNE PREGOVORE SA EU 2011. - Crna Gora bi realno mogla da očekuje da 2011. godine počne pristupne pregovore o članstvu u Evropskoj uniji, ocenio je izvestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Čarls Tanok.U danas objavljenom intervjuu za sajt "Juraktiv" ("EurActiv"), britanski poslanik je naveo da su korupcija, organizovani kriminal i stabilnost institucija problemi sa kojima se suočavaju sve zemlje regiona, dodajući da je zbog činjenice da koristi evro, a nije članica evro-zone, Crna Gora "veoma pogodna za pranje novca".

Kao član spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta i izvestilac za Crnu Goru Tanok je ocenio da je Crna Gora u procesu evropske integracije "i dalje dobra priča".

Tanok je izrazio uverenje da će Evropska komisija proučiti odgovore Podgorice na pitanja iz upitnika krajem godine "u novembru, decembru ili možda u januaru 2011", nakon čega će Evropskom parlamentu i Savetu uputiti preporuku da je Crna Gora spremna da postane kandidat.

Britanski poslanik rekao je takođe da će se "snažno založiti" da Crna Gora počne pristupne pregovore sa EU brzo po dobijanju statusakandidata, dodajući da bi se to moglo dogoditi tokom 2011.

Tanok je rekao da se ne usuđuje da iznosi prognoze kada bi Crna Gora mogla postati članica EU, ali da se "iskreno nada" da bi se to moglo dogoditi "u narednih pet godina".

Tanok je rekao da će pitanja kao što su korupcija, organizovani kriminal i vladavina prava zahtevati "odvojenu, nezavisnu i spoljnu procenu" u svim zemljma zapadnog Balkana u kojima su to bili veliki probelmi u prošlosti.

On je ocenio da Crna Gora "nije toliko loša koliko neki drugi" dodajući da je sada važnije kako će se crnogorske vlasti ponašati u budućnosti, kada zemlja dobije status kandidata.

--------------------------------------------------------

Crna Gora pogodna za pranje novca

Čarls Tanok je ocenio da je Crna Gora zemlja koja je veoma pogodna za pranje novca jerkoristi evro, a nije članica evro zone. Prema njegovim rečima Crna Gora nema sopstvene novčanice evra u opticaju, već mora da ih nabavlja sa strane što tamošnjim pripadnicima organizovanog kriminala bitno olakšava pranje novca

--------------------------------------------------------

Izvor: [ blic.rs ]

Čitanja: 2770 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda