Evropa

VAŽNA I DANSKA ZA EU

08. 01. 2012.
VAŽNA I DANSKA ZA EU -

Dansko predsedavanje Evropskom unijom važno za Srbiju, ali posmatrači ukazuju da odluke donosi Vašington i Berlin, odnosno Berlin i Pariz. Danska, koja je prvog januara preuzela predsedavanje Evropskom unijom, mogla bi da ima važnu ulogu u donošenju odluke o srpskoj    opširnije »

Čitanja: 1785 | Komentara: 0

2011. MAČJI KAŠALJ ZA ONO ŠTO SLEDI -

Najbolja stvar u vezi sa 2011. je ta što će se verovatno pokazati boljom od 2012. godine”, kaže nobelovac Džozef Štiglic u analizi za Gulf Tajms. Štiglic navodi da je kolaps koje su izazavale političke odluke u SAD, ali i    opširnije »

Čitanja: 1584 | Komentara: 0

POLOVIČNE ŠANSE SRBIJE ZA STATUS KANDIDATA -

Direktor Balkanskog projekta Međunarodne krizne grupe Marko Prelec ocenio je da Srbija ima polovične šanse da 9. decembra na sednici Evropskog saveta dobije status kandidata za EU. Prelec je istakao da je nemački otpor poprilično jak, dok, sa druge strane,    opširnije »

Čitanja: 1960 | Komentara: 0

SRBIJI STATUS KANDIDATA -

Evropska komisija preporučila je da se Srbiji dodeli status kandidata za prijem u Evropsku uniju, "uz razumevanje da će se dijalog Beograd-Priština obnoviti". Početak pregovora zavisiće od dijaloga s Kosovom. "Na osnovu napretka u sprovođenju reformi, saradnji s Haškim tribunalom    opširnije »

Čitanja: 1962 | Komentara: 0

ÐELIĆ OČEKUJE DODATNE USLOVE EU -

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Ðelić izjavio je da pojedine zemlje pokušavaju da ubede druge članice Evropske unije da se Srbiji postave dodatni uslovi i za dobijanje statusa kandidata. "Postoje pritisci jednog broja zemalja da se i sama kandidatura Srbije uslovi    opširnije »

Čitanja: 1630 | Komentara: 0

BRITANIJA I NEMAČKA UPOZORILE BG -

Ministri spoljnih poslova Britanije i Nemačke Vilijam Hejg i Gvido Vestervele upozorili su Beograd i Prištinu da moraju da otklone međusobne tenzije. Oni su rekli da će dve zemlje ugroziti svoje šanse za pristupanje EU i propustiti "istorijsku priliku" ako    opširnije »

Čitanja: 1861 | Komentara: 0

NAPREDAK KA EU

07. 07. 2011.
NAPREDAK KA EU -

Šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele smatra da je Srbija na putu približavanja EU postigla napredak i preneo podršku Nemačke evropskoj perspektivi Srbije. "Nemačka je za evropsku perspektivu Srbije" , rekao je Vestervele u Berlinu, nakon sastanka sa svojim kolegom iz    opširnije »

Čitanja: 1887 | Komentara: 0

POŽELJNO, ALI NE I OBAVEZNO -

Zamenik nemačkog ministra odbrane Kristijan Šmit izjavio da je priznavanje granica susednih zemalja poželjno, ali da to nije uslov za ulazak EU. "Dalji koraci ne zavise od toga šta će biti za 10-15 godina. Sada se bavimo konkretnim stvarima", rekao    opširnije »

Čitanja: 1857 | Komentara: 0

BRAMERC HVALI, BRISEL ČEKA REFORME -

Njujork, Brisel, Beograd -- Serž Bramerc će Srbiju najzad pohvaliti pred Savetom bezbednosti UN za saradnju sa Haškim tribunalom. Međutim, za dobijanje EU-kandidature neophodne su reforme. Pohvale Srbiji zbog hapšenja Ratka Mladića biće najvažniji deo usmenog obraćanja glavnog haškog tužioca    opširnije »

Čitanja: 1920 | Komentara: 0

POHVALITI SRBIJU

31. 05. 2011.
POHVALITI SRBIJU -

HAG - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas da će, u govoru pred Savetom bezbednosti UN 6. juna, izraziti zadovoljstvo zbog hapšenja i izručenja Ratka Mladića i dobro obavljenog posla policije, bezbednosnih službi i drugih nadležnih organa    opširnije »

Čitanja: 1742 | Komentara: 0

7891011121314 Ukupno pronadjeno: 286  Prikazano: 101 - 110

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda