Banke

PRVA EKSPOZITURA MOSKOVSKE BANKE -

Moskovska banka Beograd otvorila je prvu ekspozituru u Srbiji, i to je 35. banka sa većinskim stranim kapitalom, sa prvom grinfild licencom u bankarstvu. Ekspozitura je otvorena u Balkanskoj ulici, u centru Beograda, a planovi banke su da do kraja    opširnije »

Čitanja: 2081 | Komentara: 0

BANKAMA UPUĆENE POSLEDNJE OPOMENE -

Narodna banka Srbije neće više tolerisati samovolju nekih banaka, naročito kad su u pitanju krediti i izmena uslova tokom perioda otplate. "Neke banke nisu dobro procenile poslovne poteze", kaže Jelašić “Preporuka u vezi sa ugovaranjem kamatnih stopa, koja je do    opširnije »

Čitanja: 2072 | Komentara: 0

MIKRO ZAJAM ČEKA ZAKON -

Mikrokreditiranje sa iznosima i do 20.000 evra nije dovoljno razvijeno i zbog nedostatka regulative S druge strane, razvoj preduzetništva smatra se najboljom strategijom za smanjenje nezaposlenosti, a takvih je u Srbiji nekoliko već usvojeno, dok prema istraživanju Međunarodne organizacije rada,    opširnije »

Čitanja: 3102 | Komentara: 0

BANKE

Narodna banka Srbije je od oktobra prošle do aprila ove godine sprovela tri ankete u kojima je tražila od banaka da je obaveste da li će na kredite u korišćenju i otplati povećavati svoju maržu, i od ukupno 35 banaka,    opširnije »

Čitanja: 2049 | Komentara: 0

NOVA PRAVILA POSLOVANJA BANAKA -

Usvojen set novih pravila čiji je cilj prevazilaženje krize u bankarskom sistemu. Bankama zabranjeno da daju kredite klijentima ili grupi klijenata veće od 25 odsto sopstvenih sredstava, da bi se smanjio rizik od lančanih bankrotstava. Poslanici Evropskog parlamenta odobrili su    opširnije »

Čitanja: 2074 | Komentara: 0

NBS: Referentna kamatna stopa u Srbiji ostaje na 14 odsto -

Monetarni odbor Narodne banke Srbije odlučio je danas da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 14 odsto. Referentna kamatna stopa je 22. aprila snižena sa 15 na 14 odsto. Kako se navodi u saopštenju NBS, Monetarni odbor je danas    opširnije »

Čitanja: 2690 | Komentara: 0

DOBIT HIPO BANKE 2,2 MILIONA DINARA -

Hipo Alpe Adrija banka u Srbiji saopštila je da je u 2008. godini ostvarila neto dobit od 2,2 miliona dinara i dostigla tržišni udeo od 7,1 odsto. Hipo Alpe Adrija banka je četvrta po veličini u Srbiji, a prošlu godinu    opširnije »

Čitanja: 2123 | Komentara: 0

VEĆA DOBIT BANAKA ZA SKORO 50 ODSTO -

Ekonomska kriza nije uticala na poslovanje finansijskog sektora u Srbiji jer su banke i osiguranja u 2008. godini ostvarile rast dobiti od po skoro 50 odsto. Bankarski sektor u Srbiji u 2008. godini ostvario je neto dobit od 32,3 milijarde    opširnije »

Čitanja: 2216 | Komentara: 0

KRAJ KRIZE TEŠKO ODREDITI -

„Agrobanka” je godinama podsticala poljoprivredne proizvođače, ali bez pomoći države bojim se da će se ugroziti nastavak proizvodnje, što bi posebno bilo opasno u voćarstvu i stočarstvu. Za banku je specifično da je u poslednjih nekoliko decenija intenzivno podsticala ulaganja    opširnije »

Čitanja: 2225 | Komentara: 0

SRBIJA REKORDER PO KAMATNIM STOPAMA -

Prosečna kamata na kratkoročne pozajmice u Srbiji u martu iznosila je više od 57 odsto, što je najviša kamata, ne samo u regionu, već i u Evropi. B92 je istaživao zašto su kamate na kratkorične bankarske pozajmice u Srbiji najskuplje    opširnije »

Čitanja: 3057 | Komentara: 0

12345678 Ukupno pronadjeno: 157  Prikazano: 41 - 50

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda