Main stream

IMPLOZIJA STVARNOSTI

IMPLOZIJA STVARNOSTI -

"Ne gledate više vi televiziju, vec televizija gleda vas" ovako imperijalizam medija dijagnostikuje Žan Bodrijar u zbirci eseja "Simulakrumi i simulacije". To je, smatra on, kraj perspektivnog i panoptickog prostora, i pocetak neke nove ere, u kojoj ne postoji medijum    opširnije »

Čitanja: 5031 | Komentara: 0

MISTERIOZNA MOĆ "BILDOVANOG OKA"

MISTERIOZNA MOĆ

Sasvim neocekivano, bez ikakve najave, mediji su prekonfigurisali tradicionalno društvo i izmenili psihologiju pojedinca. Istovremeno, svest o tim inkomparabilnim dejstvima medija, saznanje o složenom i skrivenom uticaju njihovom, obrnuto je proporcionalno snazi, razmerama i konsekvencama te nevoljne metamorfoze. Ili, drugacije    opširnije »

Čitanja: 3707 | Komentara: 1

ZNACI KRAJA UMETNOSTI

ZNACI KRAJA UMETNOSTI -

Ruski filozof Nikolaj Berđajev je smatrao da se civilizacija javlja kao smrt duha kulture, kao njeno drugo biće, ili tačnije, kao neobiće. Takodje, Berđajev je bio uveren da u civilizaciji Nemačke neće biti velike filozofije, i velike umetnosti, Getea. Nemoguć    opširnije »

Čitanja: 5359 | Komentara: 0

DVOJNE ILUZIJE

DVOJNE ILUZIJE -

 Svako inortodoksno i produbljeno istraživanje televizije, vodi do zaključka o njenoj misterioznoj prirodi. I, upravo paradoks tih slika na daljinu oblikuje se u kontrapunktu sa banalnošću njene upotrebe, njenog prisustva. Štaviše, u odnosu na televiziju nastaje kongnitivna inhibicija jer nestaje    opširnije »

Čitanja: 4676 | Komentara: 0

ZATVORENI KRUG DOSADE

ZATVORENI KRUG DOSADE -

Otvoreno govoreći, postindustrijski čovek kao da sve manje zna šta će sa sobom i od sebe. I danas pogotovo, rađa se slobodan a svugde je u okovima. Poput Kamijevog Marsoa, izgubljen je, obesmislen, i otuđen sam od sebe. Izložen je    opširnije »

Čitanja: 5151 | Komentara: 0

IKONIČKI ZNAK VREMENA

IKONIČKI ZNAK VREMENA -

Tražeći metonimiju koja će najbolje iskazati duh vremena u kojem živimo, neizbežno, stižemo do reči kriza. Jer kriza je očigledno trade marc savremenosti. Kako izgleda, ni jedna druga reč (metafora) – izuzev naravno reči apsurd – ne sadrži u sebi    opširnije »

Čitanja: 4942 | Komentara: 0

MODA - LOGIKA PRIVIDA

MODA - LOGIKA PRIVIDA -

I čuveni filozof Aristotel je, kako izgleda, terao neku svoju modu ... Prema izveštaju Diogena Laertija, autor „Metafizike“ i „Nikomahove etike“ je kao pripadnik ondašnjeg atinskog establišmenta bio predmet ogovaranja zbog svog ekstragavantnog načina života. „Upadao je u oči, piše    opširnije »

Čitanja: 6488 | Komentara: 0

DVOLIČNA PRIRODA NAUKE

DVOLIČNA PRIRODA NAUKE -

Od vremena kada je polunagi i egzaltirani Arhimed trcao ulicama Sirakuze, vicuci „Eureka“, nauka je prešla skoro fascinantan razvojni put, za koji bi neko brzopleto mogao da kaže- per aspera ad astra. Jer, od sumnjive aktivnosti ekscentricnih i ekskomuniciranih autsajdera,    opširnije »

Čitanja: 3954 | Komentara: 0

34567 Ukupno pronadjeno: 68  Prikazano: 61 - 68

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda