Proširenje EU

SJAJAN DAN ZA EVROPU

03. 10. 2009.
SJAJAN DAN ZA EVROPU -

Hvala Republici Irskoj, njeni građani rekli su „da” Evropskoj uniji. Ovo je sjajan dan za Irsku i Evropu, izjavio je danas po podne Žoze Manuel Barozo, predsednik Evropske komisije u Briselu povodom preliminarnih rezultata irskog referenduma koji su nagovestili da    opširnije »

Čitanja: 2137 | Komentara: 0

INCKO: BIH TEŠKO U EU DO 2014 -

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Incko izjavio je da sumnja da bi Bosna mogla pristupiti Evropskoj uniji 2014.godine. "Ta godina eventualno je preoptimistički rok. Ali bio bi lep simbol kada bi Bosna i druge zemlje Balkana    opširnije »

Čitanja: 2000 | Komentara: 0

EK NIJE ZA VIZNU LIBERALIZACIJU ZA KOSMET -

PRIŠTINA – Kolegijum Evropske komisije (EK) usvojiće 14. jula u Strazburu predlog za stavljanje Srbije na belu šengen listu, što neće važiti za građane sa prebivalištem na teritoriji Kosmeta, a u Prištini se to vidi kao priznanje realnosti da je    opširnije »

Čitanja: 2294 | Komentara: 0

ÐUROVIĆ: CRNA GORA DOBIJA UPITNIK EK -

Ministarka za evropske integracije izjavila je danas da bi upitnik Evropske komisije (EK) trebalo bi da bude uručen Vladi Crne Gore 22. jula, za kada se očekuje poseta na visokom niovu. "Očekujem da 22. jula bude poseta na visokom nivou    opširnije »

Čitanja: 2316 | Komentara: 0

ODLOŽENI PREGOVORI EU-HRVATSKA -

Evropska unija je odgodila sledeću rundu pregovora sa Hrvatskom o njenom učlanjenju u EU. Češka vlada, koja trenutno predsedava EU, saopštila je da je takva odluka doneta zbog još uvek nerešenog pograničnog spora Hrvatske sa Slovenijom. Novi datum pregovora sa    opširnije »

Čitanja: 2301 | Komentara: 0

CRNA GORA SVE BLIŽE EVROPSKOJ UNIJI -

Savet ministara EU danas (23.4.) trebalo bi da bez rasprave da odobri pokretanje postupka za davanje statusa kandidata za članstvo Crnoj Gori. Prihvatanje aplikacije u Podgorici se smatra velikim diplomatskim uspehom. Evropsku uniju prošao je entuzijazam za proširenje, a neke    opširnije »

Čitanja: 2375 | Komentara: 0

HRVATSKA POSTALA 28 ČLANICA NATO -

HRVATSKA je danas oko 15:30 sati i službeno postala članica NATO saveza. Izaslanica Sanaderove vlade u Washingtonu Kolinda Grabar Kitarović predala je ratifikacijski sporazum u State Departmentu, zajedno s albanskim predstavnikom Alexanderom Sallabandom, te je Hrvatska postala 28. članica NATO-a.    opširnije »

Čitanja: 2876 | Komentara: 0

EU: PODELJENOST OKO ŠIRENJA UNIJE -

Šefovi diplomatija članica EU u zamku Hluboka na jugu Češke razgovaraju o pitanjima vezanim za Balkan, Bliski istok i Belorusiju. Podeljenost oko proširenja EU. Današnji dan bio je posvećen bliskoistočnoj krizi i istočnom partnerstvu, pre svega sa Belorusijom, ali šefovi    opširnije »

Čitanja: 2240 | Komentara: 0

BALKAN U DUŽNIČKOJ BLOKADI -

Prava epidemija neplaćanja obaveza širi se regionom - iznos dugovanja firmi u blokadi samo u četiri zemlje je veći od 25 milijardi evra Sve veći broj firmi u regionu otkazuje poslušnost kada se radi o plaćanju obaveza, a svima njima    opširnije »

Čitanja: 2981 | Komentara: 0

CDU: SAMO JOŠ PRIJEM HRVATSKE U EU -

Hrišćansko-demokratska unija (CDU) nemačke kancelarke Angele Merkel podržava jedino još prijem Hrvatske u punopravno članstvo EU u dogledno vreme. Posle toga, proširenje, barem privremeno, mora biti obustavljeno. Posle pohvale dosadašnjoj politici proširenja Evropske unije, koja je Nemačkoj donela „političku i    opširnije »

Čitanja: 2790 | Komentara: 0

12345 Ukupno pronadjeno: 50  Prikazano: 21 - 30

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda