Novi Sad

Pitanja za lokalne zajednice - Pitanja za lokalne zajednice

Omladinski centar CK13 prikazuje 12. i 13. avgusta, u okviru programa “Aktivistički bioskop”, filmove koji postavljaju različita, aktuelna pitanja za lokalne zajednice u savremenom dobu. Britanska doku-drama “Snovi o životu” (2012), zasnovana na istraživanju priče objavljene u novinama, na programu    opširnije »

Čitanja: 988 | Komentara: 0

Novi Sad dobio novi festival - Novi Sad dobio novi festival

Muzičko-filmski festival PLANET ROCK nastao je u saradnji festivala Cinema City i organizacije HNS Creative. Vizija ovog projekta jeste da kroz originalnu filmsku i muzičku platformu generiše okvir za pozicioniranje Novog Sada kao novog, kreativnog i zabavnog centra koji podstiče    opširnije »

Čitanja: 998 | Komentara: 0

Otvorena radionica vitraža - Otvorena radionica vitraža

Prvi barokni vitraž u Petrovaradinskom podgrađu, u Kući bana Jelačića, ugrađen je ovih dana u okviru projekta “Otvorena radionica vitraža”, u realizaciji Udruženja Scenatoria. Projekat “Otvorena radionica vitraža” je prvi projekat Udruženja Scenatoria i ujedno prvi projekat tog tipa u    opširnije »

Čitanja: 1046 | Komentara: 0

Klubovi bez muzike iz protesta - Klubovi bez muzike iz protesta

Vlasnici barova u Novom Sadu najavili su da će 9. i 10. avgusta tačno u ponoć isključiti muziku na 10 minuta, iz protesta zbog najave skraćenja radnog vremena. Kako se navodi u saopštenju Udruženja ugostitelja Novog Sada, tokom tih 10    opširnije »

Čitanja: 1026 | Komentara: 0

Ženski glasovi

06. 08. 2013.
Ženski glasovi - Ženski glasovi

Teorijski deo Radionice feminističkog performansa, koju organizuje u Novom Sadu Ogledalo - Centar za inicijative u kulturi, biće nastavljen 8. avgusta u CK13 predavanjem psihološkinje i feminističke aktivistkinje Tanje Marković na temu “Ženski glasovi u izvođačkim umetnostima zapadnog Balkana” Tanja    opširnije »

Čitanja: 1240 | Komentara: 0

Deca iskopala deponiju medicinskog otpada - Deca iskopala deponiju medicinskog otpada

Štićenici Doma za decu ometenu u razvoju u Veterniku otkopali su deponiju medicinskog materijala ispred igrališta u dvorištu doma, saopštila je nevladina organizacija “Sigurna pozicija”. Dejan Nestorović iz “Sigurne pozicije”, koji je nedavno posetio štićenike doma u Veterniku kod Novog    opširnije »

Čitanja: 1129 | Komentara: 0

Santrač - Umetnik i sudbina - Santrač - Umetnik i sudbina

Retrospektivna izložba Zvonimira Santrača, autora legendarnog “Balkanskog voza sudbine” 90-ih, biće otvorena 6. avgusta u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) u Novom Sadu, povodom nagrade “Sava Šumanović” za 2012. godinu, a obuhvata radove nastale od početka 80-ih, kada se i    opširnije »

Čitanja: 1252 | Komentara: 0

Patrola na biciklima

02. 08. 2013.
Patrola na biciklima - Patrola na biciklima

Prva policijska patrola na biciklima koja će raditi u sklopu Policijske uprave (PU) Novi Sad predstavljena je danas na platou ispred ulaza na novosadsko kupalište "Štrand". Oficir za rad policije u lokalnoj zajednici u novosadske PU Dejan Drobnjak je na    opširnije »

Čitanja: 1098 | Komentara: 0

Cinema City 2013

02. 08. 2013.
Cinema City 2013 - Cinema City 2013

Ovogodišnji Cinema City, međunarodni filmski festival, biće održan od 26. avgusta do 1. septembra u Novom Sadu. Tokom šestog izdanja festivala, biće prikazano više od 130 filmskih ostvarenja svrstanih u jedanaest selekcija. Biće predstavljena najnovija ostvarenja domaće kinematografije, ali i    opširnije »

Čitanja: 1018 | Komentara: 0

Svetska nedelja dojenja - Svetska nedelja dojenja

Svetska nedelja dojenja prvi put će biti obeležena u Novom Sadu u petak od 17 do 19 sati, ispod mosta na Štrandu, u organizaciji Udruženja "Roditelj". Ove godine, Svetska nedelja dojenja se obeležava u znaku vršnjačkog savetovanja. - Vršnjačke savetnice    opširnije »

Čitanja: 1101 | Komentara: 0

12345678 Ukupno pronadjeno: 88  Prikazano: 31 - 40

{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda