Niš

Parastos Čegarskim junacima - Parastos Čegarskim junacima

U dvorištu spomen-kompleksa Ćele-Kula održan je parastos srpskim junacima koji su herojski stradali u čuvenom boju na Čegru. Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić rekao je da „istorija Niša predstavlja istoriju stradanja, borbe i ponosa. I posle 204 godine sećamo    opširnije »

Čitanja: 1301 | Komentara: 0

Spektakl Sanje Ilića u Nišu - spektakl Sanje Ilića u Nišu

Autorski projekat "Constantinus Magnus" Aleksandra Sanje Ilića čija je premijera 3. juna u Nišu u okviru državnog projekta obeležavanja 1700 godina Milanskog edikta, najobimnije je delo do sada stvoreno od srpskog autora, muzičko scenski spektakl u kome je spojen zvuk    opširnije »

Čitanja: 1135 | Komentara: 0

Konkurs za volontere - Nisville 2013 - Konkurs za volontere - Nisville 2013

Nišville jazz festival u godini svog jubileja i proslave Milanskog Edikta nastavlja volontersku priču i otvara kapije niške Tvrđave za Nišville volonterski tim 2013. Krajnji rok za prijavljivanje (isključivo na sajtu festivala) je 14. jul. Nakon brojnih pozitivnih rekacija poslednjih    opširnije »

Čitanja: 1106 | Komentara: 0

Adam Nussbaum na Nišvilu - Adam Nussbaum na Nišvilu

Jedan od najznačajnijih jazz bubnjara današnjice i dobitnik prestižne Grammy nagrade - Adam Nussbaum nastupiće na ovogodišnjem Nišvillu u sklopu benda “Adam Nusbaum ZZ Quartet” u subotu 17. avgusta. Ovaj nastup će biti i promocija albuma “Beyond the Lines” koji    opširnije »

Čitanja: 1195 | Komentara: 0

Ponovo radi opera

15. 05. 2013.
Ponovo radi opera - Ponovo radi opera

Nakon 50 godina, i temeljitih priprema, nišlije će 22. maja imati priliku da vide premijerno izvodjenje predstave obnovljene Niške opere. Za ovu priliku biće izvedena opereta „Slepi miš“ Johana Štrausa a izuzev dirigenta Dejana Savića iz Beograda, svi od skoro    opširnije »

Čitanja: 1223 | Komentara: 0

Naučna baza blizanaca

11. 05. 2013.
Naučna baza blizanaca - Naučna baza blizanaca

Na Elektronskom fakultetu trenutno studira osam parova blizanaca koji će uskoro postati inženjeri elektronike i elektrotehnike Neuobičajen susret ovih dana na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu. U dekanatu fakulteta domaćin novinarima bio je prof. dr Dragan Janković, dekan ove visoko-obrazovne    opširnije »

Čitanja: 1121 | Komentara: 0

Evropa u mom komšiluku - Evropa u mom komšiluku

Autori najboljih radova sa izložbe "Evropa u mom komšiluku", koju je organizovala Kancelarija za mlade u Nišu, biće nagrađeni putovanjem u Austriju, Mađarsku, Češku ili Slovačku. U susret obeležavanju Dana Evrope, Kancelarija za mlade u Nišu otvorila je izložbu "Evropa    opširnije »

Čitanja: 1141 | Komentara: 0

Nevreme u Nišu

03. 05. 2013.
Nevreme u Nišu - Nevreme u Nišu

Jako nevreme koje je pogodilo Niš danas kasno popodne, zbog velike količine padavina, pojedine ulice pretvorilo je u reke ili mini jezera. Vozači su zatečeni prizorom bili prinuđeni da zaobilaze mini ulične akumulacije koje su nastale jer slivnici zapušeni lišćem    opširnije »

Čitanja: 1161 | Komentara: 0

Veliki uspeh budućih pravnika - Veliki uspeh budućih pravnika

Ne regionalnom takmičenju u Ljubljani mlade Nišlije zauzele prvo mesto Na sedmom regionalnom takmičenju pred Evropskim sudom za ljudska prava ekipa studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu osvojila je prvo mesto za najbolju predstavku aplikanta i prvu nagradu za predstavku    opširnije »

Čitanja: 1089 | Komentara: 0

Hoće posao, a ne katanac - Hoće posao, a ne katanac

Sindikati Eletronske industrije Niš direktno zatražili pomoć od Aleksandra Vučića. Glavni zahtev je da se zaustavi započeti proces gašenja nekadašnjeg elektro-giganta    opširnije »

Čitanja: 1210 | Komentara: 0

123 Ukupno pronadjeno: 25  Prikazano: 11 - 20

{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda