Zdravlje

Šta sve privlači komarce?

14. 07. 2013.
Šta sve privlači komarce? - Šta sve privlači komarce

Istina je da komarci često biraju određene osobe, a studije su pokazale da to zavisi od njihovog genetskog sklopa, veličine, boje majce koju nose pa čak i količine piva koju su popili. Ugljen dioksid je jedna od prvih stvari koje    opširnije »

Čitanja: 917 | Komentara: 0

Suvim kostimom protiv infekcije

13. 07. 2013.
Suvim kostimom protiv infekcije - Suvim kostimom protiv infekcije

Urinarne infekcije su češće tokom leta, naročito su im podložne žene i starije osobe. Kupanje u bazenima i vodama koje nisu proverene, dugotrajno nošenje mokrih kupaćih kostima, oskudno oblačenje noću kada su temperature niže, pogoduju patološkom razmnožavanju klica u urinarnom    opširnije »

Čitanja: 1016 | Komentara: 0

Kako jesti voće?

12. 07. 2013.
Kako jesti voće? - Kako jesti voće

Sezona je raznolikog voća, a usled letnjih vrućina dobro nam dođe da se njime rashladimo. Međutim, da bi imalo efekta, morate ga pravilno konzumirati - na prazan želudac... Voće igra glavnu ulogu u detoksikaciji našeg organizma, jer ga snabdeva velikom    opširnije »

Čitanja: 1021 | Komentara: 0

Energetska pića: Za i protiv

12. 07. 2013.
Energetska pića: Za i protiv - Energetska pića: Za i protiv

Energetska pića se pre svega koriste za brzu obnovu mišićne snage, poboljšanje raspoloženja, budnosti, i boljoj memoriji. Međutim, malo je poznato da energetska pića dovode do poremećaja srčanog ritma, nekontrolisane hipertenzije (povišenja krvnog pritiska) i svih komplikacija koja ovakva stanja    opširnije »

Čitanja: 1250 | Komentara: 0

Legla bakterija u domu

10. 07. 2013.
Legla bakterija u domu - Legla bakterija u domu

Kompjuteri i daljinski upravljači, kuhinjski sunđeri i daske za sečenje najčešći su izvori bakterija. Kada se razbolimo vrlo često umemo da okrivimo kolege ili slučajne prolaznike da su nam preneli virus i zarazili nas. Međutim, krivac se može nalaziti i    opširnije »

Čitanja: 968 | Komentara: 0

Klintonke ponovo napadaju

10. 07. 2013.
Klintonke ponovo napadaju - Klintonke ponovo napadaju

Zbog visokog vodostaja po Srbiji se razmnožili izuzetno agresivni insekti. Posle uboda, ruke i noge otiču i pomodre. Pacijenata bilo i sa više od 50 rana BUBE „klintonke“, minijaturne mušice, crne boje, slične buvama ponovo napadaju ljude. Beograđanku Svetlanu Peštić    opširnije »

Čitanja: 936 | Komentara: 0

Šta "smeta" vitaminima

09. 07. 2013.
Šta

Antivitamini i antiminerali su činioci koji uništavaju vitamine i minerale, zbog čega je potrebno uzimati znatno veće količine sastojaka koji vam nedostaju. - Pušenje smanjuje vitamin C; - Stres utiče na vitamin A i C; - Alkohol smanjuje vitamin B1,    opširnije »

Čitanja: 1556 | Komentara: 0

Refleksologija - pokaži mi stopala

06. 07. 2013.
Refleksologija - pokaži mi stopala - Refleksologija - pokaži mi stopala

Stopala i šake govore sve o nama i našem zdravlju – kako nam rade bubrezi i jetra, kakav nam je hormonski status i temperament. Refleksologija je drevna veština koja se temelji na masaži refleksnih tačaka na stopalima i rukama, koje    opširnije »

Čitanja: 1871 | Komentara: 0

Ishrana za starije osobe

02. 07. 2013.
Ishrana za starije osobe - Ishrana za starije osobe

Kako starimo, tako organi i sistemi organa svoje zadatke počinju da obavljaju sporije. Usporavaju se i mnogi složeni biohemijski procesi u organizmu. Sve to dovodi do promena u radu svih važnih sistema: poremećeno je varenje, gubi se koštana masa, srce    opširnije »

Čitanja: 1037 | Komentara: 0

Hormoni i haos u telu

01. 07. 2013.
Hormoni i haos u telu - Hormoni i haos u telu

Poremećaj se javlja od prve menstruacije do 45. godine, a uzrok su policističnih jajnika (PCO sindrom)... Pet do deset odsto žena u reproduktivnom periodu susreće sa dijagnozom policističnih jajnika (PCO sindrom), procenjuju stručnjaci. U osnovi je to hormonski poremećaj, koji    opširnije »

Čitanja: 2046 | Komentara: 0

12345678 Ukupno pronadjeno: 98  Prikazano: 41 - 50

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda