Šabac

Capitol park dobio dozvolu - Capitol park dobio dozvolu

Glavnom projektu za izgradnju Capitol parka Šabac, čiji su investitori engleska i slovenačka preduzeća Poseidon Group i Yu Kapital, danas je odobrena građevinska dozvola. Početak radova dogovoren je za 21. jun 2013. godine. Trgovački centar biće izgrađen pored strateški važnog    opširnije »

Čitanja: 1284 | Komentara: 0

Prijatelji iz Celja u Šapcu - Prijatelji iz Celja u Šapcu

U okviru posete gradovima Srbije, radnici lokalne administracije i javnih preduzeća Gradske opštine Celje bili su na dvodnevnoj ekskurziji u Šapcu. Sastanak sa zaposlenima u šabačkoj lokalnoj samoupravi bila je prilika za razmenu iskustava i sticanje novih saznanja kroz primere    opširnije »

Čitanja: 1250 | Komentara: 0

134 godine od rođenja Koste Abraševića - 134 godine od rođenja Koste Abraševića

Kosta Abrašević, simbol mladosti i srpskog pesništva, rođen je u Ohridu 29. maja 1879. godine. Otac Naum, siromašni trgovac, otisnuo se u pečalbu i 1897. godine obreo se u Šapcu, gde je Kosta nastavio školovanje. Prve stihove ispevao je još    opširnije »

Čitanja: 1291 | Komentara: 0

Najbolje srednjoškolske predstave - najbolje srednjoškolske predstave

Uz podršku Gradske uprave Grada Šapca i Kulturnog centra Šabac, od 13. do 17. maja održan je prvi festival u okviru projekta „Udahni kulturu“ koji je okupio devet pozorišnih predstava srednjoškolaca iz Šapca, Bogatića, Koceljeve i Sremske Mitrovice. Oko 100    opširnije »

Čitanja: 1244 | Komentara: 0

Noć muzeja u Šapcu

15. 05. 2013.
Noć muzeja u Šapcu - Noć muzeja u Šapcu

U Šapcu će 18. maja po sedmi put biti održana manifestacija Noć muzeja. Na 13 lokacija Šapčani će od 18 do 02 časa moći da pogledaju raznovrsne programe iz oblasti kulture, obrazovanja i umetnosti. Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji    opširnije »

Čitanja: 1609 | Komentara: 0

Zavičajna smotra folklora - Zavičajna smotra folklora

Šesta Zavičajna smotra folklora biće održana 17, 18. i 19. maja u Zminjaku, Slepčeviću i Varni. Najavljeno je učešće 750 mladih folklorista iz 15 seoskih mesnih zajednica sa područja grada Šapca. Finale je 26. maja u Šapcu, a tri folklorne    opširnije »

Čitanja: 1641 | Komentara: 0

Uskršnji skok sa 4.300 metara - Uskršnji skok sa 4.300 metara

Šapčanin Mihailo Matić, profesionalni ronilac i padobranac, skočio je iz aviona, sa visine od 4.300 metara, sa vaskršnjim jajetom u ruci. Uskršnje praznike tridesetpetogodišnji Šapčanin Mihailo Matić, koji trenutno boravi u Americi, obeležio je na neobičan način. Mihailo, profesionalni ronilac    opširnije »

Čitanja: 1189 | Komentara: 0

Praznično radno vreme

01. 05. 2013.
Praznično radno vreme - Praznično radno vreme u sapcu

U vreme prvomajskih i uskršnjih praznika, javne službe u Šapcu radiće izmenjenim režimom. Neradni dani su od 1. do 6. maja, ali će Pošta i JKP „Stari grad“ organizovati dežurstva. Neprekidna dežurstva najavljuju u Sektoru za vanredne situacije. Banke šaltere    opširnije »

Čitanja: 1293 | Komentara: 0

Voćarstvo – šansa za preporod Pocerine - Voćarstvo  šansa za preporod Pocerine

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević danas je posetio domaćinstvo Miloša Melentića u Rumskoj. Melentić pripada mlađoj generaciji zemljoradnika Pocerine koji se pored tradicionalnog stočarstva bavi i povrtarstvom. Sa suprugom Jelenom, majkom Vidosavom i dvoje dece, sinom Nikolom i kćerkom Suzanom, živi    opširnije »

Čitanja: 1366 | Komentara: 0

Prvo mesto za  poljoprivrednu školu - Prvo mesto za Srednju poljoprivrednu školu

Šabačka Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika osvojila je ekipno prvo mesto na Republičkom takmičenju poljoprivrednih škola, koji je održan pod pokroviteljstvom Fonda „Borka Vučić“. Učenik ove škole, na smeru poljoprivredni tehničar, Bora Ilić, u pojedinačnoj konkurenciji bio je drugi,    opširnije »

Čitanja: 2813 | Komentara: 0

123 Ukupno pronadjeno: 22  Prikazano: 11 - 20

{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda