Ekonomija

INFLATORNI PRITISCI I PAD PROIZVODNJE-ODLIKE PRIVREDE -

Inflatorni pritisci, pad industrijske proizvodnje, blagi rast i uvoza i izvoza i rast plata i javnih prihoda, glavne su odlike trenutnog stanja privrede Srbije, pokazala je najnovija anketa Ekonomskog instituta (EI). Saradnik EI Dragana Petrakovic kazala je prilikom predstavljanja najnovijeg    opširnije »

Čitanja: 2504 | Komentara: 0

NA AUKCIJI PRODATO 1180 PREDUZECA -

U Srbiji je u poslednje tri godine, od primene novih propisa o privatizaciji, prodato više od 1.500 društvenih preduzeca. Na aukcijama je privatizovano 1.180 preduzeca, odnosno oko 80 odsto ukupnog broja firmi koje su prodate, saopštila je Agencija za privatizaciju.    opširnije »

Čitanja: 2313 | Komentara: 0

U OKTOBRU SRPSKI PUNTO

28. 07. 2005.
U OKTOBRU SRPSKI PUNTO -

U italijanskom gradu Torinu juce su parafirana dva ugovora izmedu „Fijata“ i kragujevacke „Zastave“. Ugovori o licenci i isporuci rasklopljenih automobila bice potpisani u prvoj polovini septembra, a promocija prvog kragujevackog „punta“ ocekuje se u oktobru. - Prva kolicina automobila    opširnije »

Čitanja: 2449 | Komentara: 0

METRO POCINJE IZGRADNJU CENTRA U ZEMUNU -

Generalni direktor Metro Keš end Keri Srbije Damir Firšt i ministar privrede Predrag Bubalo položili su juce kamen temeljac za novi distributivni centar Metro Keš end Keri u Zemunu. Rec je o trecem distributivnom centru ove kompanije u Srbiji. Prvi    opširnije »

Čitanja: 3576 | Komentara: 0

NARODNA BANKA OBJAVILA LISTU NELIKVIDNIH -

Odluka Narodne banke Srbije da objavi spisak svih domacih firmi dužnika koje se nalaze u prinudnoj naplati, odnosno onim firmama koje su neprekidno, duže od 30 dana pocev od 2. februara ove godine nelikvidni, izazvala je neocekivano oštre reakcije predstavnika    opširnije »

Čitanja: 10934 | Komentara: 0

ITALIJANI STEGNULI KAIS -

Prema rezultatima istraživanja koje je o ovogodišnjim turistickim namerama Italijana proveo institut Swg-Confesercenti, oko 21 milion Italijana ce otici na odmor, odnosno dva manje u odnosu na prošlu godinu, ali taj pad nije iz straha od terorizma, vec zbog straha    opširnije »

Čitanja: 2305 | Komentara: 0

ITALIJANI KUPUJU DELTA OSIGURANJE -

Delta Holding i „Ðenerali grup“ potpisali su predugovor o kupoprodaji 50 plus jedna akcija „Delta osiguranja“. Ovo je rezultat pregovora od godinu dana „Delte“ sa trecom po velicini osiguravajucom kompanijom u Evropi. Kako se navodi u saopštenju, sporazum „Delte“ sa    opširnije »

Čitanja: 2644 | Komentara: 0

VISOKA TEHNOLOGIJA I TRAMPA -

Od pre nekoliko dana na internetu je prisutan web sajt koji se bavi kompenzacijom, ili bolje receno trampom. Na ovom, lepo osmisljenom portalu, mozete postaviti oglas da nudite svoj proizvod ili uslugu, a zauzvrat trazite takodje proizvod ili uslugu. Bitno    opširnije »

Čitanja: 2700 | Komentara: 0

PROSECNA PLATA U JUNU 17.441 DINAR
 -

Prosecna plata bez poreza i doprinosa isplacena u junu u Srbiji iznosi 17.441 dinar i u odnosu na prosecnu zaradu u maju nominalno je viša za 4,24 odsto, a realno za 3,52 odsto. Prosecna zarada u privredi iznosi 16.533 dinara,    opširnije »

Čitanja: 2518 | Komentara: 0

POVECANE UPISNE KVOTE NA FAKULTETIMA -

Posle prvog upisnog roka na fakultetima u Srbiji ostala su 9.672 slobodna mesta, a u višim školama 4.884. Na Beogradski univerzitet ce u drugom upisnom roku u septembru biti mesta za još 2.273 studenta, na Univerzitetu umetnosti za pet. Najviše    opširnije »

Čitanja: 4924 | Komentara: 0

121122123124125126127128 Ukupno pronadjeno: 1271  Prikazano: 1241 - 1250

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda