Ekonomija

KREDITNI REJTING: SRBIJA = VIJETNAM, FILIPINI, GVATEMALA... -

Prema procenama renomirane kuce Standard end Purs Srbija ima kreditni rejting BB minus koji je jednak kreditnom rejtingu Kukovih ostrva u Tihom okeanu. Slican kreditni rejting imaju i zemlje kao što su Vijetnam, Filipini, Gvatemala, Ukrajina, Turska, El Salvador, Peru,    opširnije »

Čitanja: 3402 | Komentara: 0

UZIMANJEM AKCIJA RADNICI DOBIJAJU SAMO DUGOVE
 -

Restrukturiranje javnih preduzeca, kao jedan od kljucnih zahteva Medunarodnog monetarnog fonda za okoncanje trogodišnjeg finansijkog aranžmana, otpocelo je smanjenjem broja zaposlenih za 10.000 i izdvajanjem i prebacivanjem u Agenciju za privatizaciju 36 preduzeca iz sporednih delatnosti sa ciljem da ona    opširnije »

Čitanja: 2761 | Komentara: 0

DVA MILIONA EVRA ZA RAZVOJ MALIH I SREDNJIH PREDUZECA -

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, od pocetka tranzicije 2001. godine u Srbiji je bez posla ostalo oko 230 hiljada zaposlenih. Na birou je 2001. godine bilo registrovano 760 hiljada nezaposlenih, a do juna ove godine taj broj se popeo    opširnije »

Čitanja: 4308 | Komentara: 0

USVOJENE IZMENE I DOPUNE ZAKONA O RADU -

Izmenama Zakona o radu, koji je sinoc usvojila Skupština Srbije, omoguceno da poslodavac, u postupku zbog prestanka radnog odnosa radniku, traži odbijanje zahteva radnika o vracanju na posao, uz obavezu da mu isplati naknadu štete na ime izgubljene zarade, u    opširnije »

Čitanja: 5991 | Komentara: 0

RASKINUT UGOVOR O PRODAJI PUTNIKA -

Agencija za privatizaciju Srbije raskinula je ugovor o prodaji turistickog preduzeca "Putnik" americkoj kompaniji "Univorld", zbog toga što ni naknadno nije dostavila garanciju od 7,3 miliona dolara. Kako se navodi u saopstenju, kapital "Putnika" se prenosi Akcijskom fondu Srbije, koji    opširnije »

Čitanja: 2432 | Komentara: 0

PROJEKTI ZA DVA MILIONA EVRA -

Ministarstvo privrede i Evropska agencija za rekonstrukciju raspisali su konkurs za finansiranje projekta podsticaja razvoja malih i srednjih preduzeca, koji se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije, a preko Fonda za razvoj preduzeca i inovacija. Predvideno je da u ovaj    opširnije »

Čitanja: 2359 | Komentara: 0

FORMIRAN PRVI KLASTER U SRBIJI -

Formiranje klastera u razlicitim privrednim oblastima uticace na bolju organizaciju rada ali i na kvalitet i obim proizvodnje, istakao je ministar privrede Predrag Bubalo na osnivackoj skupštini prvog klastera proizvodace auto-delova i auto-opreme. On je naglasio da poseban znacaj ima    opširnije »

Čitanja: 3098 | Komentara: 0

REKLAME SIGURAN PUT DO EMOCIJA POTROSACA -

Da li u Srbiji, u vreme tranzicione politike i ekonomske nesigurnosti, kada statisticki podaci bacaju svetlost na prošlogodišnji rekordan spoljnotrgovinski deficit od sedam milijardi dolara, dvocifrenu inflaciju i armiju nezaposlenih, ima smisla govoriti o stanju srpskih brendova. Vec pogledom na    opširnije »

Čitanja: 4946 | Komentara: 0

MMF: INFLACIJA U SRBIJI OKO 13% -

Šef misije Medunarodnog monetarnog fonda (MMF) za SCG Pirita Sorsa (Piritta Sorsa) negirala je danas da je rekla da ce inflacija u Srbiji u 2005. biti 16 odsto, isticuci da je deo njenog intervjua Bi-Bi-Siju pogrešno protumacen. U pisanoj izjavi    opširnije »

Čitanja: 2699 | Komentara: 0

U BEOGRADU 140.000 NEZAPOSLENIH -

U Beogradu je prema podacima beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u junu registrovano ukupno 141.441 nezaposlenih. Najviše nezaposlenih je registrovano sa cetvrtim stepenom strucne spreme 49.624, zatim sa prvim i trecim stepenom oko 31.000, dok je sa fakultetskom diplomom    opširnije »

Čitanja: 2643 | Komentara: 0

122123124125126127128 Ukupno pronadjeno: 1271  Prikazano: 1251 - 1260

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda