Ekonomija

Potrebne hitne reforme

15. 02. 2014.
Potrebne hitne reforme - Srbiji trebaju hitne reforme da izbegne bankrot

Država mora da preduzme radikalne reforme sistema, jer se samo ozbiljnim zaokretom u privredi, nove vlade neće susretati sa stanjem "kliničke smrti", odnosno opasnosti od bankrotstva, smatra selektor "Kopaonik biznis foruma 2014" (KBF), Dragan Đuričin. "Neophodno je da program reformi    opširnije »

Čitanja: 1642 | Komentara: 0

Šta čeka Radulovićevog naslednika? - sta ceka ministra privrede

Najpre će morati da se pozabavi konačnim završetkom procesa privatizacije u našoj zemlji, koji traje gotovo 14 godina. Taj posao neće biti nimalo lak, jer je u nadležnosti Agencije za privatizaciju i dalje oko 400 preduzeća. Naslednik Saše Radulovića moraće    opširnije »

Čitanja: 1448 | Komentara: 0

EK: Nema ustupaka

30. 01. 2014.
EK: Nema ustupaka - sporazum sa rusijom oko juznot toka u problemu

Evropska komisija (EK) nije odstupila od stava da treba revidirati sporazume šest članica EU i Rusije o Južnom toku, jer su u suprotnosti sa propisima EU. Kako je navedeno, Srbijom, koja ima sličan sporazum sa Rusijom, a nije članica EU,    opširnije »

Čitanja: 1750 | Komentara: 0

NE kao dva mosta Zemun-Borča - stop reformama

Odluka o povlačenju iz procedure zakona o radu, privatizaciji i stečaju koštaće nas koliko i izgradnja dva mosta Zemun-Borča. Zajam Svetske banke, strana ulaganja i cena po kojoj će se Srbija zaduživati glavni su kanali kroz koje ćemo platiti odlaganje    opširnije »

Čitanja: 1676 | Komentara: 0

Zemun - Borča

21. 01. 2014.
Zemun -  Borča - most Zemun Borca spojen danas

Najteži deo posla je urađen, a preostale su još finese, pa nema sumnje da će u oktobru most Zemun-Borča, po završetku pristupnih saobraćajnica, moći da primi i prva vozila. Da ne bude zabune, ako bi neko slučajno već danas pokušao    opširnije »

Čitanja: 1993 | Komentara: 0

Sindikati manipilišu radnicima - Zakon o radu

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zatražili su od Vlade Srbije da povuče iz procedure sve zakonske predloge Ministarstva rada i privrede. Oni su optužili Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikat "Nezavisnost" za moguću podvalu i manipulaciju sa radnicima preduzeća    opširnije »

Čitanja: 1620 | Komentara: 0

Kako ćemo živeti u 2014? - Sta ocekuje privredu u 2014 godini

Reforme i osvajanje novih tržišta mogući su odgovori na pitanje: "Kako do boljeg života u 2014?". Velika su očekivanja od izvoza i industrijske proizvodnje ali, ne treba očekivati značajniji rast zaposlenosti. U ovoj godini predviđeno je da će privreda nastaviti    opširnije »

Čitanja: 1641 | Komentara: 0

Godina užasa

28. 12. 2013.
Godina užasa - Velika nezaposlenost u EU zoni

Uprkos naporima evropskih političara, mladi ljudi i dalje imaju veoma slabe šanse da nađu posao. Nezaposlenost u 17 država evrozone iznosila je više od 17 odsto, što je najviša ikada izmerena vrednost od postanka ove zajednice država. Finansijska i dužnička    opširnije »

Čitanja: 1563 | Komentara: 0

Za stanove kupaca nema

14. 12. 2013.
Za stanove kupaca nema - Kupovina stana na kredit

Sudeći po tome koliko se stanova u Srbiji prodaje, broj podstanara se neće bitno smanjiti ni sledeće godine. U prilog tome ide i činjenica da za narednu godinu nisu predviđene ni subvencije za stambene kredite. Od početka godine, pokazuju podaci    opširnije »

Čitanja: 1668 | Komentara: 0

Rate kredita u evrima će rasti - rast kredita u evrima

Kad-tad će doći do rasta kamatnih stopa, a samim tim i do rasta rata kredita u evrima koje građani vraćaju bankama, kažu ekonomisti za "Blic". Cena po kojoj se banke zadužuju da bi nam davale kredite nikad nije bila niža.    opširnije »

Čitanja: 1628 | Komentara: 0

12345678 Ukupno pronadjeno: 1271  Prikazano: 31 - 40

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda