GIMNAZIJA PIROT

Gimnazija u Pirotu osnovana je 1879. godine. Današnja zgrada Gimnazije počela je da se gradi 1904. godine, a koristi se od 14. 10. 1907. godine. Dana 27. januara 2010. godine škola je dobila republičku Svetosavsku nagradu.
Grad: Pirot
Adresa: Srpskih Vladara 128
Tel: 010/311-437
Fax: 010/311-437
Kontakt: Bratislav Krstić - direktor
PIB: 100374159
E-mail: gimpi@ptt.rs

Izgled gimnazije Pirot
Gimnazija Pirot tradicija
Medjunardna razmena ucenika - Gimnazija Pirot
Gimnazija Pirot
Gimnazija Pirot
Gimnazija Pirot
Gimnazija Pirot
Gimnazija Pirot
Gimnazija Pirot
Gimnazija Pirot

GIMNAZIJA PIROT


Gimnazija u Pirotu osnovana je 1879. godine. Današnja zgrada Gimnazije počela je da se gradi 1904. godine, a koristi se od 14. 10. 1907. godine. Dana 27. januara 2010. godine škola je dobila republičku Svetosavsku nagradu za poseban doprinos razvoju obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji.

Danas je to skola u kojoj se pita i analizira, misli i stvara, u kojoj se tumači svet, gde se razvijaju individualne i kolektivne sposobnosti i gde je nastava put i način istraživanja, stvaralaštvo i umetnost. Generacije učenika se smenjuju, a vredan nastavnički kolektiv ih dočekuje i nakon mnogo truda, pažnje i ljubavi ih ispraća. Naše znanje i znanje naših učenika širimo učenjem jezika i različitih informatičkih veština. Mislimo na budućnost, jer naša škola, iako sa tradicijom od blizu jednog i po veka, jeste i škola za budućnost!

Skola ima u okviru projekta medjunarodna saradnja, saradnju sa Francuskom, Rusijom i Engleskom.

Skola ima besplatan, bezbedan, brz i jednostavan pristup Internetu.

U okviru van nastavnih aktivnosti istakli bi obelezavanje i proslava Savindana. Svečanost se otvara ,Himnom Svetom Savi” u izvođenju hora Gimnazije Pirot, pod dirigentskom palicom profesorke Zorice Milošević.

Na početku programa direktor škole Bratislav Krstić pozdravio je goste, profesore škole, cenjene profesore penzionere, učenike i njihove roditelje, pročitao rezultate škole, a potom dodelio nagrade povodom tradicionalnog likovnog i literarnog svetosavskog konkursa.


Kontakti u skoli su:

Direktor:

Bratislav Krstić, prof.

Tel: 010/ 311 - 447


Sekretar:
Dragana Pešić-Mitić

Tel./Fax: 010/ 311 - 437
E-Mail: gagapm@ptt.rs


Urednik sajta:

Ivica Panić, prof.

E-Mail: ivica19752002@yahoo.com

****

Administrator sajta:

Savić Predrag, prof.
E-Mail: psavic@ptt.rs  
John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda