Želimo da obezbedimo edukaciju koja osposobljava naše učenike na uzajamno delovanje sa svojim vršnjacima u akademskim, kreativnim i socijalnim nastojanjima da bi bili spremni za savremene izazove današnjice.

Gimnazija Stefan Nemanja

Želimo da obezbedimo edukaciju koja osposobljava naše učenike na uzajamno delovanje sa svojim vršnjacima u akademskim, kreativnim i socijalnim nastojanjima da bi bili spremni za savremene izazove današnjice.
Grad: Beograd - Savski Venac
Adresa: Nemanjina 28
Tel: 011/362-9416
Mob: 063/413-206
Kontakt: Dušanka Spasić
PIB: 105393481

Gimnazija Stefan Nemanja - Beograd
Gimnazija Stefan Nemanja - Beograd - kabinet informatike
Gimnazija Stefan Nemanja - Učionica
Gimnazija Stefan Nemanja - Učionica
Gimnazija Stefan Nemanja - Beograd
Gimnazija Stefan Nemanja - Izložbeni prostor
Gimnazija Stefan Nemanja - Beograd - Restoran
Gimnazija Stefan Nemanja - Beograd - Učenički klub

Gimnazija Stefan Nemanja

Misija Škole je da obezbedi sredinu u kojoj prave vrednosti, dostojanstvo i sposobnosti svake individue nisu samo prepoznate,  već  negovane i adekvatno nagradjivane. Želimo da obezbedimo edukaciju koja osposobljava naše učenike na uzajamno delovanje sa svojim vršnjacima u akademskim, kreativnim i socijalnim nastojanjima da bi bili spremni za savremene izazove današnjice, da postanu odgovorni gradjani i doprinose dobrobiti društva kao celine u savremenom svetu. Naša misija je takodje da osposobimo naše učenike stručnim znanjima i negujemo njihove talente, tako da bi bili prihvaćeni na fakultete koje oni izaberu i budu uspešni u tim visokoškolskim institucijama.
Jedna od specifičnosti naše škole je sprovodjenje projekta Škola bez jedinica“, što znači ukoliko učenik, iz nekog predmeta, ne pokaže zadovoljavajuće znanje uprava škole formira stručni tim koji pravi individualni plan čijom realzacijom kroz pojačan mentorski rad, učenik savladava teškoće u učenju.

 

PREDNOSTI LOKACIJE

Gimnazija „Stefan Nemanja“- nekada prva privatna Filološka gimnazija „Profesional“ smeštena je na atraktivnoj lokaciji u zgradi „Djure Salaja“ a.d., Nemanjina 28, u samom srcu Beograda.

Pažljivo biran – odličan tim profesora koji čine spoj mladosti i iskustva i učenički prostor prilagodjen potrebama, čini našu gimnaziju spremnom da odgovori zahtevima savremenog obrazovanja.

Zahvaljujući lokaciji i raspoloživim kapacitetima, škola pruža mnogo više od jedne obrazovne ustanove. Naši učenici mogu da koriste usluge drugih sektora naše kompanije, kao što su:

 

• Bioskopska i pozorišna sala

• Pohađanje raznovrsnih kurseva u skladu sa afinitetima pojedinca

• Mogućnost organizovanja dnevnog obroka u našem restoranu

• Mogućnost druženja u prijatnoj atmosferi učeničkog kluba


O GIMNAZIJI

Gimnazija „Stefan Nemanja“, bivša Filološka gimnazija „Profesional“, je obrazovna i kulturna institucija namenjena edukaciji dece srednjoškolskog uzrasta, vanrednom školovanju odrastlih, kao i prekvalifikaciji i dokvalifikaciji drugih profila.
Rešenjem Ministarstva prosvete br: 022-05-00062-2007-03 od 21.09.2007. godine prva privatna Filološka gimnazija „Profesional“  je dobila verifikaciju za ostvarivanje nastavnog plana i programa filološke gimnazije za 

 

SMER – ŽIVI JEZICI

u četvorogodišnjem obrazovanju u I,II,III i IV razredu

Rešenjem Ministarstva prosvete br: 022-05-00062/2007-03 od 14.09.2010. godine Filološka gimnazija je dobila verifikaciju za ostvarivanje i drugih nastavnih planova i programa gimnazije:

 

OPŠTEG TIPA

u četvorogodišnjem obrazovanju u I,II,III i IV razredu

 

DRUŠTVENO-JEZIČKOG SMERA

u četvorogodišnjem obrazovanju u I,II,III i IV razredu

 

PRIRODNO-MATEMATIČKOG SMERA 

u četvorogodišnjem obrazovanju u I,II,III i IV razredu

 

Rešenjem Privrednog suda Beograd od 27.10.2010. godine, Filološka gimnazija „Profesional“ je preimenovana i zove se Gimnazija „Stefan Nemanja“.

Osnivač gimnazije je „Djuro Salaj“ a.d.

Primarni cilj gimnazije je da primenom savremenih metoda podučavanja, kvalitetnom nastavom i potpunom usredsredjenošću na želje i ambicije naših učenika, pruži zavidno obrazovanje, osigura ulazak na željeni fakultet i omogući ostvarenje ambicija svojih učenika u daljem profesionalnom razvoju. U završnoj godini školovanja, škola organizuje pripremnu nastavu za upis na željene fakultete.Opšti smer
Filološki smer
Društveno jezički smer
Prirodno matematički smer
Vanredni učenici

Kontakt:
duskaspasic@yahoo.comJohn Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda