TEHNICKA SKOLA SABAC

Esnaf šabačkih zanatlija odlučio je da se 1907. g. u oktobru mesecu osnuje Šegrtska škola, po potrebi proizvodno-zanatskih delatnosti u Mačvi i Podrinju. Sve do 1952. g. škola se zvala Šegrtska.
Grad: Šabac
Adresa: Banjičkih žrtava 2
Tel: 015/341-031
Fax: 015/347-291
Kontakt: Čedomir Smiljanić - direktor
PIB: 100082800

Tehnicka skola Sabac - Maketa
Tehnicka skola Sabac - Izgled skole
Tehnicka skola Sabac - Izgled
Tehnicka skola Sabac - Dvoriste skole
Tehnicka skola Sabac - Dvoriste skole
Tehnicka skola Sabac - Nagrade i takmicenja
Tehnicka skola Sabac - Dan skole
Tehnicka skola Sabac - Dan skole
Tehnicka skola Sabac - pehari
Tehnička skola Sabac - Hodnik pun radova učenika

TEHNICKA SKOLA SABAC


Tehnička škola Šabac je specifična po čvrstom spoju duhovnog i praktičnog rada na osnovu kojeg se školuju mnoge generacije učenika za konkretan budući život i rad. Tokom svoje duge istorije od preko 100 godina,Tehnička škola Šabac je prolazila kroz razne reforme, dogadjanja i promene i danas ima 40 odeljenja sa preko 900 učenika četvorogodišnjih i trogodišnjih obrazovnih profila. Trećinu odeljenja čine četvorogodišnji obrazovni profili. Škola ima više od 100 zaposlenih.

Zahvaljujući savremeno opremljenom i održavanom radnom prostoru, omogućen je savremeni način izvodjenja nastave i sticanje znanja učenika u skladu sa najnovijim zahtevima i potrebama društva. Učenicima Tehničke škole dostupna su najnovija dostignuća iz oblasti informacionih tehnologija, eletrotehnike, autoelektronike, mašinstva, automatike, procesnog upravljanja, upravljanja CNC mašinama, kompjuterskog konstruisanja, gradjevinarstva...

Škola poseduje poligon za obuku vozača i najsavremenije uredjaje za autodijagnostiku, savremene radionice za obuku učenika mašinske struke i gradjevinarstva. Školske radionice za realizovanje praktične nastave prostiru se na preko 1200m2, škola ima prostorije za savremenom opremom za autodijagnostiku, kabinete za računarstvo i informatiku, električna i elektronska merenja, mašinstvo i mašinske materijale, praktičnu nastavu iz gradjevinarstva. Učenicima je na raspolaganju pristup internetu i 6 računarskih kabineta.

Školska biblioteka broji preko 11100 naslova. Poslednjih godina škola je aktivno uključena u saradnju sa privrednim subjektima grada Šapca, kako bi se praktična nastava učenika što uspešnije realizovala.

Intenzivnim aktivnostima škola je poslednjih godina uspela da značajno unapredi strukturu nastavnog kadra kroz mnogobrojna usavršavanja i seminare. Uvedeni su novi obrazovni profili i ogledna zanimanja, u skladu sa najnovijim trendovima razvoja informacionih tehnologija, automatike, procesnog upravljanja, mašinstva i gradjevinarstva.

Trenutno se u Tehničkoj školi Šabac školuju učenici za sledeće obrazovne profile:

- ELEKTROTEHNIKA

- MAŠINSTVO I OBRADA METALA

- GEODEZIJA I GRADJEVINARSTVO

- SAOBRAĆAJ


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda