[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='3.238.235.248' AND browser='CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('3.238.235.248','1713371185','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Mama, tata i ja » Hobi »

Hobi, lek za dušu

29. 01. 2013.

Hobi, lek za dušu - Hobi, lek za dušu Gledanje televizije ili slušanje muzike teoretski spadaju u hobi, iako ove aktivnosti ne zahtevaju poseban angažman, pa ne pružaju ni dovoljnu dozu sreće i zadovoljstva.

Zabavite mozak i ruke

Opet, zahtevan hobi pomoći će vam da produbite kreativne sposobnosti, da upoznate ljude s kojima delite slična interesovanja i rešite se stresa koji je odavno postao sastavni deo našeg života.

Ako želite da zabavite mozak i ruke, dajemo vam savete koji će vam pomoći da pronađete hobi baš po vašoj meri.

Nemojte se baviti hobijem samo zato što vaša najbolja prijateljica uživa u njemu. Ako vam je to jedina motivacija, znajte da ćete brzo početi da se dosađujete. Važno je da slušate sebe, a zadovoljstvo neće izostati. Birajte nešto što vas usrećuje.

Poštujte sopstvene želje

Da biste pomogli sebi u odabiru, setite se svog detinjstva kada ste imali manje obaveza.

Zapitajte se šta vas je činilo srećnim. Da li je to bilo slikanje, crtanje, pevanje, vožnja bicikla…

Ne mora da znači da bi vam ista zanimacija podjednako prijala i sada, ali ako se setite šta vam je u toj aktivnosti pružalo toliko zadovoljstvo, biće vam lakše da smislite šta bi to moglo da bude danas.

Tražite nešto što vas uzbuđuje i nemojte da se obeshrabrite ukoliko vam ne uspe iz prvog pokušaja. Tek kada počnete da se radujete i uživate u vremenu koje ste proveli baveći se njime, znaćete da ste pronašli pravi hobi.

Odaberite ono što vam je dostupno

Da bi vas ispunio, hobi uopšte ne mora da bude skup. Važno je samo da vas ispunjava. Odvojte i neko mestašce koje će biti vezano za vaš hobi. To može da bude ugao u kome slikate, ćošak za vaš bicikl, fotelja u kojoj sedite i heklate…

I ne morate da potrošite sate, posebno ako ste zaposlena mama koja uvek ima pune ruke posla. Ponekad je dovoljno da se samo nekoliko minuta bavite svojim hobijem i da to vreme odvojite samo za sebe. Najvažnije je da tog zadovoljstva u vašem životu ima, i da ga ima redovno.

I lepo i korisno

Kada se bavite nečim što volite, bićete srećniji, kreativniji, vedriji… Nemojte da se iznenadite ako vam, dok se bavite hobijem, sine rešenje za, recimo, novčani problem koji trenutno imate.

Uz to ćete na nekoliko sati pobeći od stresa i dnevnih briga. I ne zaboravite, hobi vremenom može da preraste u ozbiljan izvor prihoda, a možda i u posao kojim ćete se uspešno baviti.

Izvor: [blic žena]

Foto: [freedigitalphotos.net]


Čitanja: 3051 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Zavarivanje - od hobija od zarade - Hobi, lek za dušu
Zavarivanje - od hobija od zarade

Mnogi ljudi rade kod kuće iz hobija, a nakon nekoliko vremena to prerasta u pravi biznis. Zanat se uči i
Dođu, posade, pa pobegnu - Hobi, lek za dušu
Dođu, posade, pa pobegnu

I u gradovima širom Srbije olistao zeleni pokret „Gerila baštovani“. Rade noću i bez dozvole. Lepe devojke odvraćaju pažnju komunalcima.
Unikatne torbe od papira - Hobi, lek za dušu
Unikatne torbe od papira

Milan Ilić iz Negotina se na sasvim neuobičajen način bavi reciklažom stare hartije kojoj uz mnogo truda i mašte daje
Stavite srce na tanjir - Hobi, lek za dušu
Stavite srce na tanjir

Ako ste romantična duša i volite da obeležite Dan zaljubljenih (14.februar) sigurno će vam se svideti ove ideje. Predlažemo vam
Hobi, lek za dušu - Hobi, lek za dušu
Hobi, lek za dušu

Iz dana u dan raste broj obaveza s kojima morate da se nosite, grčevito se borite za egzistenciju svoje porodice,

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda