Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Mama, tata i ja » Lepota »

Koji okvir ide uz vaš oblik lica?

10. 02. 2013.

Koji okvir ide uz vaš oblik lica? - Koji okvir ide uz vaš oblik lica? Imate dioptriju, a ne želite da nosite naočare? To više ne treba da vam predstavlja problem, jer je danas šik i moderno nositi što luckastije i neobičnije modele. Međutim, pri kupovini, svako se zapita koji oblik i boju rama je najbolje odabrati. Najčešći način izbora je na licu mesta, u prodavnici, kada se isproba nekoliko različitih modela iz ponude. Ako želite da odete pripremljeni u prodavnicu, malo se raspitajte o tome kakvi sve oblici ramova postoje i koji je najbolji za vas.

Okruglo lice

Pravougaoni ram

Kada je idealni okvir u pitanju, jako je bitno da uvek gledate da pravite kontraste sa vašim oblikom lica i zato, ako je okruglo, obavezno birajte okvir pravougaonog oblika. Uglovi rama će učiniti da se punoća vašeg lica vizuelno smanji. Samim tim, ako imate "jaku" bradu, birajte naočare sa oblijim ramom.

Ovalno

Mačije oči

Ovalno lice je srazmerno, brada je malo uža od čela, a jagodične kosti su malo izraženije. I zato bi okvir naočara trebalo da bude širok, koliko i najširi deo lica. Zato, posebno obratite pažnju na to da gornja ivica okvira pokriva obrve i da time ne daje drugačiji oblik licu. Ovaj efekat možete postići kupovinom modela naočara koji svojim oblikom podsećaju na mačije oči.

Pravougaoni okvir za klasičan izgled

Ovaj klasičan oblik ima jednostavne linije, koje same od sebe čine da lice izgleda simetrično. Većina ljudi se odlučuje za ovakav oblik rama, jer je jednostavan, neupadljiv i praktično ide uz sve odevne kobminacije. Za nekog ko tek počinje da nosi naočare, ovaj ram je odličan izbor.

Providan okvir

Izbor boje okvira, pre svega treba da bude rukovođen tonom boje kože i zato je ovakav model jednostavno savršen i za plavuše, smeđokose, crnke... Jednostavno se prilagođava svakome. Ali, ipak obratite pažnju, jer koliko god da ova boja okvira odgovara svima, može da se desi da kod nekoga izazove suprotan efekat. Ram koji ide tačno preko jagodica, može da učini da naočare izgledaju potpuno neprirodno i odbojno.

Poluokvir za izbalansiran izgled

Ovakav model rama je idealan, ako želite da naglasite određeni deo lica. Zato odaberite model koji ima istaknuti gornji deo okvira, sa detaljima na liniji obrva. Ovako ćete naglasiti oči i jagodice, ali i skrenuti pažnju na gornji deo lica.

Srcasto lice

Kreirajte proporciju

Okvir naočara treba da bude u kontrastu sa oblikom vašeg lica, i zato ako je oblik vašeg lica srcast, mačkasti model iz pedesetih je odličan izbor. Uz pomoć ovakve forme naočara postićićete skladnu proporciju lica vizualnim širenjem brade i sužavanjem čela.

Za okruglo lice

Veliki okvir

Kod okruglog i malo punijeg lica treba izabrati oblik naočara koje će ga vizualno izdužiti, pa su velike naočare četvrtastog ili blago zaobljenog oblika dobar izbor, dok na okrugle okvire zaboravite jer ćete tako samo naglasiti ono što želite da korigujete. Okviri čije su spoljne ivice izdužene prema slepoočnicama će takođe izdužiti vaš profil. Tražite ramove koji su malo širi ili jednaki najširem delu vašeg lica.

Okvir sa žicom

Za one koji žele da dodaju malo drame i neobičnosti u svoj stil, okvir sa žicom je odličan izbor. Za početak, okvir mora lepo da se prilagodi obliku vašeg lica, jer ne bi trebalo da dodiruje jagodice ili da ide preko obrva. Zato ovakve naočare odgovaraju osobama sa ovalnim ili licima srcastog oblika.

Izvor: [SML]

Foto: [freedigitalphotos.net]


Čitanja: 2457 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Dijamanti od kojih zastaje dah - Koji okvir ide uz vaš oblik lica?
Dijamanti od kojih zastaje dah

Dijamanti od kojih zastaje dah Dijamant je vekovima simbol bogatstva, moći i ljubavi. Veoma je skup, a u prirodi se
Ove suknje će obeležiti 2016. - Koji okvir ide uz vaš oblik lica?
Ove suknje će obeležiti 2016.

Suknje na kopčanje su proglašene obeležjem 2016 godine. Šta? Zašto? Kada se to desilo? Ako razmislite: Sedamdesete ne idu nikuda
Uticaj prirode na čoveka - Koji okvir ide uz vaš oblik lica?
Uticaj prirode na čoveka

Pored toga što se biljke mogu koristiti u ishrani, oni mogu da imaju i veoma dobro dejstvo na decu. Baštovanstvo
Lečenje mirisima - Koji okvir ide uz vaš oblik lica?
Lečenje mirisima

Lečenje mirisima Kad god se spomene Francuska prva asocijacija nam je na Ajfelov toranj, modne revije i na čuvene modne
Jednostavne kombinacije za svaki dan - Koji okvir ide uz vaš oblik lica?
Jednostavne kombinacije za svaki dan

Napravite plan i obucite se dobro za malo para. Sa izloga vrište reklame za popuste... Mnoge komade možete da nosite

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda