Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Mama, tata i ja » Lepota »

Šta frizeri žele da znate

03. 09. 2014.

Šta frizeri žele da znate -
Obavestite svog frizera o odlaganju zakazanog termina najmanje 24 sata unazad

Otkazivanje tretmana ili čak izbegavanje da se pojavite jednostavno je nepristojno koja god situacija bila u pitanju (da ne pominjemo da to košta vlasnike salona). Zato, ako dođete u situaciju da morate da odložite odlazak, frizera obavestite o tome bar 24 sata pre zakazanog termina.

Ako farbate kosu, dođite sa čistom kosom

U prošlosti, ako ste dolazili na farbanje, frizer bi vam rekao da dođete sa prljavom i masnom kosom kako biste je manje oštetili. Međutim, danas su boje manje agresivne i teže se apsorbuju preko prljave kose. Zato sledeći put nemojte preskočiti pranje.

Nemojte govoriti frizeru kako da radi svoj posao

Da li zubaru govorite kako da popravi plombu? Naravno da ne! Veliki broj žena pokušaće frizeru da „održi lekciju“ o tome koje proizvode i kako da koristi, a pritom zaboravlja da su frizeri godinama učili i sticali iskustvo.

Ostavite taj mobilni telefon

Znamo da je frizerski salon mesto na kom treba da se opustite, ali jednosatni razgovor o tome kako je vaš posao težak, kako je vaš prijatelj dosadan ili u lokalnom butiku nema veličine za vas, može biti vrlo iritantan. Ne verujemo da biste isto tako razgovarali tokom lekarskog pregleda, tako da – ispoštujte vreme frizera i svedite razgovor telefonom samo na najhitnije pozive.

Ostavite decu kod kuće

Vlasnici salona obično nemaju ništa protiv toga da povedete dete, a mnogi od njih i sami imaju decu. Međutim, za neke od najtraženijih tretmana poput farbanja, šišanja i feniranja nekad je potrebno i do četiri sata. Očekivati da mališani toliko dugo sede mirno naprosto nije fer. Da ne pominjemo udisanje svih tih hemikalija. Zato, ako ikako možete, angažujte bake, unajmite bebisiterku ili pomerite zakazani termin.

Kašnjenje je nepristojno

Razumemo da se dešava da dođe do zastoja u saobraćaju, da su deca baš tada upala u hiperaktivno stanje ili ste shvatili da ste ostavili upaljenu presu za kosu i morali da se vratite. Šta god bilo u pitanju, svakako bi trebalo da o tome obavestite frizera kako bi odložio termin ili uslužio klijente koji za to vreme čekaju.

Ne prelazite granice

Vrlo je važno da mušterije shvate da frizerka nije ni prijateljica ni pshoterapeut. Razgovori o ženskim temama su dozvoljeni, ali iznošenje detalja iz privatnog života, poput zdravstvenih ili bračnih problema je već nepristojno.

Imajte obzira prema frizeru

Dužnost frizera je da napravi frizuru koja će istaći ono najbolje na osobi – odgovarati tenu i crtama lica, a usput ostvariti ono što vi želite. Međutim, desi se da mušterija pokaže sliku slavne ličnosti i zahteva da izgleda baš tako, a bude nemoguće da se to izvede. Mnogo je stvari koje frizer treba da uzme u obzir prilikom tretiranja kose, zato sledeći put imajte obzira prema njemu/njoj.


Izvor i foto: [ b92.net ]

Čitanja: 3023 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Dijamanti od kojih zastaje dah -
Dijamanti od kojih zastaje dah

Dijamanti od kojih zastaje dah Dijamant je vekovima simbol bogatstva, moći i ljubavi. Veoma je skup, a u prirodi se
Ove suknje će obeležiti 2016. -
Ove suknje će obeležiti 2016.

Suknje na kopčanje su proglašene obeležjem 2016 godine. Šta? Zašto? Kada se to desilo? Ako razmislite: Sedamdesete ne idu nikuda
Uticaj prirode na čoveka -
Uticaj prirode na čoveka

Pored toga što se biljke mogu koristiti u ishrani, oni mogu da imaju i veoma dobro dejstvo na decu. Baštovanstvo
Lečenje mirisima -
Lečenje mirisima

Lečenje mirisima Kad god se spomene Francuska prva asocijacija nam je na Ajfelov toranj, modne revije i na čuvene modne
Jednostavne kombinacije za svaki dan -
Jednostavne kombinacije za svaki dan

Napravite plan i obucite se dobro za malo para. Sa izloga vrište reklame za popuste... Mnoge komade možete da nosite

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda