[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='3.87.33.97' AND browser='CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('3.87.33.97','1643030203','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Mama, tata i ja » Mama »

Početničke greške sa prvom bebom

28. 01. 2013.

Početničke greške sa prvom bebom - Početničke greške sa prvom bebom Prvo dete donosi divno ali potpuno drugačije iskustvo. Sve ono što su vam drugi pričali, sve što ste čitali, vi, prirodno drugačije intimno doživljavate. Često sa prvim detetom mame umeju da naprave neke greške. To nisu nikakve užasne stvari koje se ne mogu ispraviti, ali, recimo da bi bilo bolje kad bi se izbegle.
Pustiti bebu da spava sa vama u krevetu
Nije higijenski, a dok je beba baš mala, može se desiti da je u snu povredite. Treći i ni malo zanemarivi problem je što ćete je kasnije jako teško odvojiti u svoj krevetac. Često se dešava da takve bebe ostaju da spavaju sa roditeljima u sve do polaska u školu. A zamislite kako to utiče na vaš san!
Tražiti savete na internetu
U redu je informisati se, ali morate postaviti granicu. Ako ćete proveravati sve što vam lekar ili babica kažu, ne samo da ćete biti zbunjeni već i preopterećeni nepotrebnim informacijama.
Slepo se držati onoga što vam kažu
Slušajte sebe i svoju bebu. Nemojte misliti da majčinski instinkt dolazi vremenom. On se nalazi u svakoj ženi i pre nego što dobije dete. Samo treba da se opustite i oslušnete. Uvek možete proveriti ako niste sigurni ali držite se svog i bebinog srca.
Olako shvatati alergije
Danas deca mnogo češće imaju probleme sa alergijama koji mogu biti vrlo ozbiljni, zato je važno da vodite računa o uvođenju novih namirnica.
Kupovati preskupu garderobu i obuću
Da, to vam je prvo dete i naravno da ćete želeti da mu priuštite sve. Ali nepotrebno je davati veliku sumu novca za neku krpicu koju će ionako nositi samo mesec ili dva. Bolje za taj novac kupite kvalitetnu hranu.
Umanjujete svoje potrebe
Naravno da vam je dete najvažnije ali mu nećete učiniti uslugu ako ste hronično neispavani i mrzovoljni. Ako niste u stanju da spavate kad i beba (a verovatno niste jer ste ipak čovek a ne android), makar lezite i odmarajte. Čitajte knjige i gledajte filmove koji opuštaju. Nemojte se opterećivati sređivanjem kuće i nepotrebnim zamaranjem.

Autor: Sanja Jakšić
Čitanja: 1397 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Dan majki - Početničke greške sa prvom bebom
Dan majki

Druga nedelja maja dan je kada se širom sveta obeležava Dan Majki, koji slavi sve divne majke širom sveta. Proslavi
Koliko znate o svom hormonalnom ciklusu? - Početničke greške sa prvom bebom
Koliko znate o svom hormonalnom ciklusu?

Menstrualni ciklus žena je složena stvar, reći će mnoge dame. Zbog nivoa hormona koji se menja zavisno od dana ciklusa,
Promene na koži u trudnoći - Početničke greške sa prvom bebom
Promene na koži u trudnoći

Trudnoća kao posebno i veoma važno stanje u životu žene donosi i neke promene vezane za kožu trudnice. Zbog imunoloških,
Koliko često peremo veš? - Početničke greške sa prvom bebom
Koliko često peremo veš?

Prema podacima iz nedavnog istraživanja o potrošačkim navikama, najveći broj žena iz Srbije pere veš dva do tri puta nedeljno,
Trudnice, ne jedite za dvoje - Početničke greške sa prvom bebom
Trudnice, ne jedite za dvoje

Neke buduće mame koriste trudnoću kao izgovor da jedu više bez osećaja krivice, međutim, tako povećavaju rizik da njihovo dete

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda