[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='3.87.33.97' AND browser='CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('3.87.33.97','1643035843','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Mama, tata i ja » Mama »

Prenatalni pilates

31. 01. 2013.

Prenatalni pilates - Prenatalni pilates U toku trudnoće, kako beba raste, trbušni, leđni i mišići karličnog dna su pod sve većim pritiskom i zbog njihovog popuštanja dolazi do bolova u leđima i nemogućnosti zadržavanja urina kada dođe do kašljanja, kijanja... Pilates je idealan u toku trudnoće jer jača trbušne mišiće, i to najdublje slojeve, što je neophodno za stabilizaciju leđa i karlice, a takođe je veoma bitno i kao priprema za porođaj.

Mnoge vežbe izvode se na rukama i kolenima (četvoronožno) i taj položaj odlična je priprema za buduće mame. Bezbedan je, ali je važno da se radi pod nadzorom stručnog lica, i u tom slučaju otklanjaju brojni problemi koji se mogu javiti u trudnoći i nakon porođaja.

Prenatalna joga.

Joga je idealan način da tokom drugog stanja poboljšate svoju fizičku, mentalnu i emocionalnu stabilnost. Joga položaji poboljšavaju zadržavanje tečnosti u organizmu. Zatim, u određenim položajima nežno se istežu bočni trbušni mišići što je bitno jer se prilikom rasta stomaka međurebarni mišići zatežu i na taj način se kod trudnice skraćuje dah.

Preciznim blagim pokretima direktno se utiče na poboljšanje varenja. Vežbe disanja koje sprovodimo na časovima utiču na bogato snabdevanje kiseonikom i dovode do balansiranja krvnog pritiska, opušta se celo telo i smanjuje stres te na taj način brinemo o sebi, ali i o bebi. Duboka relaksacija ili joga nidra izvodi se na kraju časa i time se zaokružuje potpuno opuštanje uma i tela.

Veoma je korisna jer trudnicama pomaže da postanu svesne svog tela, da ublaže umor i nadoknade eventualni nedostatak sna, smanje stres i svakako olakšaju trudničke dane. Spoj prenatalnog pilatesa i joge pomoći će budućim mamama da ostanu pozitivne tokom blagoslovenog stanja. Ovi časovi izvode se u malim grupama pa se polaznice međusobno upoznaju, mogu da razmenjuju iskustva i nastave druženje i nakon porođaja u društvu svojih beba.

Kada početi sa vežbama

Sa vežbanjem možete početi od dvanaeste nedelje trudnoće uz saglasnost ginekologa. Moje višegodišnje iskustvo u radu sa trudnicama pomoglo mi je da otkrijem kroz kakve sve promene prolazi telo žene u toku trudnoće. Tada je potrebno dovesti organizam u psihofizički balans kako bismo se osećali zdravo, snažno i kako bismo spremno dočekali novine koje dolaze.

Pored fizičke pripreme podjednako je važno i upoznavanje svih faza kroz koje se prolazi u trudnoći i u toku porođaja te snalaženje tokom prvih dana sa bebom. Uz pravilnu fizičku i psihičku pripremu trudnoća postaje uživanje, a prvi dani sa novorođenčetom ispunjeni su ljubavlju i nežnošću, a ne strahom od nepoznatog i novog.

Izvor: [Lisa.rs]
Foto: [freedigitalphotos.net]
Čitanja: 1322 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Dan majki - Prenatalni pilates
Dan majki

Druga nedelja maja dan je kada se širom sveta obeležava Dan Majki, koji slavi sve divne majke širom sveta. Proslavi
Koliko znate o svom hormonalnom ciklusu? - Prenatalni pilates
Koliko znate o svom hormonalnom ciklusu?

Menstrualni ciklus žena je složena stvar, reći će mnoge dame. Zbog nivoa hormona koji se menja zavisno od dana ciklusa,
Promene na koži u trudnoći - Prenatalni pilates
Promene na koži u trudnoći

Trudnoća kao posebno i veoma važno stanje u životu žene donosi i neke promene vezane za kožu trudnice. Zbog imunoloških,
Koliko često peremo veš? - Prenatalni pilates
Koliko često peremo veš?

Prema podacima iz nedavnog istraživanja o potrošačkim navikama, najveći broj žena iz Srbije pere veš dva do tri puta nedeljno,
Trudnice, ne jedite za dvoje - Prenatalni pilates
Trudnice, ne jedite za dvoje

Neke buduće mame koriste trudnoću kao izgovor da jedu više bez osećaja krivice, međutim, tako povećavaju rizik da njihovo dete

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda