Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Mama, tata i ja » Odmor »

Ekološki turizam dolazi u Srbiju

26. 06. 2013.

Ekološki turizam dolazi u Srbiju - Ekološki turizam dolazi u Srbiju Projekat Kamping asocijacije Srbije, pod nazivom "Razvoj ekoturizma u zaštićenim područjima Donjeg Podunavlja", dizajniran je sa ciljem da se unapredi iskorišćenost potencijala prirodnih i kulturno-istorijskih vrednosti zaštićenih područja.

Pomoćnik direktora Turističke organizacije Srbije (TOS), Miloš Milovanović, rekao je danas na konferenciji za štampu, predstavljajući ovaj projekat, da se radi na kreiranju turističke ponude čija je osnova promocija raznolikost bioloških i prirodnih vrednosti u regionu Donjeg Podunavlja.

"Uvođenjem ekoturizma stvoriće se preduslovi društveno-ekonomskog razvoja regiona i zaštite prirodne sredine uz viši nivo svesti o značaju prirodnih i kulturno-istorijskih vrednosti u regionu", naglasio je Milovanović.

Projekt menadžer Dunavskog centar za kompetenciju, Danko Ćosić, istakao je da ovaj program nudi mogućnost upoznavanja sa značajnim kulturno-istorijskim i religijskim znamenitostima Dunava, poput manastira na Fruškoj Gori, areheoloških nalažišta, tvrđave Dunava i lokaliteta nekadašnjeg Rimskog carstva.

"Zastićena prirodna dobra Dunava su takođe prava oaza za sve ljubitelje prirode kojima se pruža prilika da dožive iskustvo neposredne interakcije sa ekosistemom i upoznavanje sa biljnim i životinjskim vrstama u ovom području", kazao je Chosić. Predsednik Kamping asocijacije Srbije, Vladimir Đumić, rekao je da je ovim projektom stvorena osnova za budući razvoj eko turizma u Srbiji.

Ekoturistički program je po svojoj specifičnosti dostupan u mesecima sa početkom proleća do rane jeseni, odnosno u periodu maj-oktobar.

Projekat "Razvoj ekoturizma u zaštićenim područjima Donjeg Podunavlja" sprovodi Kamping asocijacija Srbije uz podršku Dunavskog centra za kompetenciju i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.


Izvor: [b92.net]

Čitanja: 1842 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Šoping u Rimu - Ekološki turizam dolazi u Srbiju
Šoping u Rimu

Rim je jedno od najboljih mesta za kupovinu u celoj Italiji, bilo da želite da se ponovite jeftinim trendi stvarčicama
Tvrđava Bled u Sloveniji - Ekološki turizam dolazi u Srbiju
Tvrđava Bled u Sloveniji

Kratka istorija tvrđave Bled Istorijski podaci ove tvrđave datiraju od 1004. godine odn. iz vremena kada je car Henrik II.
Restorani u bunkerima - Ekološki turizam dolazi u Srbiju
Restorani u bunkerima

Između 1936-1940. godine. je sagrađeno oko 17. hiljada bunkera, koji su se prostirali dužinom od špansko-francuske, pa sve do Norveške
Sunčani parfemi za ovo leto - Ekološki turizam dolazi u Srbiju
Sunčani parfemi za ovo leto

U narednom tekstu Vam predstavljamo najbolje parfeme za predstojeću sezonu, izaberite najbolje! Sunshine Fragrance je parfem kuće Clarins iz 2007.
Ekološki turizam dolazi u Srbiju - Ekološki turizam dolazi u Srbiju
Ekološki turizam dolazi u Srbiju

Projekat Kamping asocijacije Srbije, pod nazivom "Razvoj ekoturizma u zaštićenim područjima Donjeg Podunavlja", dizajniran je sa ciljem da se unapredi

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda