Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Mama, tata i ja » Putovanja »

Najbolji gradovi za šoping

03. 06. 2013.

Najbolji gradovi za šoping -

Ako planirate veliki prolećni šoping, zašto ga ne biste upakovali u uzbudljivo vikend putovanje? Za srpske kupoholičare Trst je još uvek tradicionalno jedan od najpopularnijih gradova, cenkanje na bazarima je specijalitet Istanbula, autleti su aduti Beča i Barselone, a u Budimpeštu je najlakše skoknuti da biste kupovali firmirane krpice po triput nižim cenama.

BUDIMPEŠTA
Glavni grad Mađarske jedan je od najpopularnijih šoping destinacija u regionu - Arkad, Centralna tržna dvorana i Esceri samo su neka od mesta gde ćete pronaći sve što vam treba, po cenama i do tri puta nižim nego u Beogradu. Cene aranžmana za Budimpeštu su dosta pristupačne, Filip travel vas na primer za 98 evra vodi u Budimpeštu na tri dana.

ISTANBUL
Za dobar šoping u Istanbulu dovoljno je da posetite Kapali-čaršiju, čuveni turski bazar gde postoji skoro 4.500 radnji, a gde se cenkanje podrazumeva. Osim toga, na raspolaganju vam je i najbolji tržni centar Akmerkez, mnoštvo jeftinih autleta, po čijim niskim cenama je ovaj grad i poznat... Najbolji period za šoping u Istanbulu je baš u junu kada se održava veliki Šoping festival, u koji se uključuje više od 90 tržnih centara sa mnoštvom specijalnih akcija, popusta... I naše agencije uključile su Šoping festival u svoju ponudu, pa će vas, na primer, tri noćenja u Istanbulu preko Zeppelin travela koštati 105 evra, a dve noći u organizaciji Eurotursa 109 evra.

BARSELONA
U Barseloni je uvedena i specijalna šoping bus tura - autobusi na svakih desetak minuta kreću iz ulice Ramblas i idu do prodavnica najpopularnijih robnih marki, tržnih centara „Triangle“, „Corte Ingles“... Trenutno su aktuelni letnji aranžmani za Španiju - agencija Robinson ima ponudu od devet noćenja za 396 evra (smeštaj u Ljoret de Maru). 


TRST
Tradicionalno jedno od najpopularnijih mesta za šoping izlete, posebno kada je reč o garderobi. Ceo grad je kao kao veliki šoping centar, ali obavezno bi trebalo da svratite do Palmanove i "opajate" sklop radnji poznatih robnih marki, kao i do tržnog centra Citta fiera. Mnoge agencije u svoje ponude uključuju i šoping turu u Trstu, a cene aranžmana za proleće su do 100 evra. 

BEČ

Samo 25 minuta od centra Beča nalazi se pravi raj za šopingholičare - Shopping City Sud. Reč je o jednom od najvećih tržnih centara u Evropi, sa cenama za svačiji novčanik, a Plana turs organizuje dvodnevni izlet autobusom ka ovoj destinaciji po ceni od 115 evra. Inače, i u autlet tržnom centru „McArthurGlen“ u Pandorfu roba je stalno snižena za 30 do 70 odsto, a za one kojima se "ne cima" van centra - glavna šoping zona u Beču je Marijahilfer štrase, gde se nalaze velike robne kuće.

Čitanja: 2263 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Put oko sveta sa biciklom -
Put oko sveta sa biciklom

Koliko je biciklizam rasprostranjen govori činjenica o tome da je jedna porodica provela skoro godinu dana u obilasku sveta putovajući
Da li se u CG može kvalitetno letovati za 150€? -
Da li se u CG može kvalitetno letovati za 150€?

Ako se kvalitet letovanja meri luksuzom smeštaja i količinom hrane kojom ste posluženi, jedno je sigurno - za 150 evra
Niskobudžetni letovi: Na šta obratiti pažnju -
Niskobudžetni letovi: Na šta obratiti pažnju

Jeftine avio-kompanije najčešći su izbor putnika koji žele da na kartama do određenih odredišta uštede koji dinar, pišu 24 sata.
Top 10 gradova na obali -
Top 10 gradova na obali

Pogledajte National Geographic Travel izbor najzanimljiviji gradova koje krase rajske plaže... 1. Barselona, Španija Sa nizom arhitektonskih čuda, svetski čuvenim
Kako izbor muzike utiče na pažnju vozača? -
Kako izbor muzike utiče na pažnju vozača?

Petljanje po dugmićima audio uređaja u automobilu može da skrene pažnju vozača i poveća rizik od sudara, ali koliko vrsta

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda