Razonoda

Moć fotografije

14. 12. 2013.
Moć fotografije - fotografija ima veliku moc

Fotografi koriste svoje foto-aparate kao sredstva za istraživanje sveta, nedostupnih mesta i zatvorenih društava, ali kao i sredstva pomoću kojih utiču na svest i savest drugih ljudi. Njihovi snimci su dokaz da je fotografija bitna – danas više nego ikada.    opširnije »

Čitanja: 2250 | Komentara: 0

Poslednje mesto na svetu gde vladaju žene

23. 08. 2013.
Poslednje mesto na svetu gde vladaju žene - Poslednje mesto na svetu gde vladaju žene

U 2012. godini skoro milion i po turista posetilo je jezero Lugu, tri puta više nego u toku protekle godine. Jezero se nalazi u podnožju Himalaja, a znak na ulazu kaže: ‚‚Dobro došli na jezero Lugu. Dobro došli u kraljevstvo    opširnije »

Čitanja: 2044 | Komentara: 0

Poslednje zrno kafe

22. 08. 2013.
Poslednje zrno kafe - Poslednje zrno kafe

Suprotno ustaljenom viđenju, posledice globalnog zagrevanja osećaju se svakodnevno i to – na lokalnoj pijaci. Kako će klimatske promene uticati na globalnu nestašicu kafe? Više istraživanja poslednjih godina ukazuje na neprijatnu okolnost da bi kafa mogla biti jedna od biljaka    opširnije »

Čitanja: 2477 | Komentara: 0

Deset stvari zbog kojih ćeš zažaliti

18. 08. 2013.
Deset stvari zbog kojih ćeš zažaliti - Deset stvari zbog kojih ćeš zažaliti

Sigurno postoje neke stvari koje ste uradiili ili koje niste uradili zbog kojih se već kajete, tako da je vreme da počnete da razmišljate o tome šta da uradite da se za deset godina opet ne kajete. 1. Glumiš da    opširnije »

Čitanja: 2050 | Komentara: 0

Da li je vreme poludelo?

31. 07. 2013.
Da li je vreme poludelo? - Da li je vreme poludelo?

Kiše izazivaju gotovo biblijske potope, a talasi vrućine ne prestaju, tornada udaraju divljačkim rojevima – vremenska prognoza se drastično menja. Šta se događa? Vreme se menja. Ekstremni događaji, poput masivne poplave u Nešvilu 2010. godine, opisane u zvaničnim izveštajima kao    opširnije »

Čitanja: 2041 | Komentara: 0

Da li ste dovoljno fit da živite ovde?

28. 07. 2013.
Da li ste dovoljno fit da živite ovde? - Da li ste dovoljno fit da živite ovde?

Vlasti na Novom Zelandu saopštile su jednom kuvaru iz Južnoafričke republike da je suviše debeo da bi ispunio "zdravstvene standarde" u zemlji i da mora da se iseli. Na Novom Zelandu skoro 30% odraslih ima višak kilograma ili su gojazni,    opširnije »

Čitanja: 2206 | Komentara: 0

Poslednji stanovnici Zemlje

02. 07. 2013.
Poslednji stanovnici Zemlje - Poslednji stanovnici Zemlje

Sićušni organizmi koji žive duboko pod zemljom, biće poslednji znaci života na našoj planeti… Istraživači su iskoristili kompjuterski model kako bi procenili moguću sudbinu zemlje više milijardi godina u budućnosti. Otkrili su da će Sunce tada biti mnogo vrelije i    opširnije »

Čitanja: 2032 | Komentara: 0

Dvogodišnjak član britanske Mense

28. 06. 2013.
Dvogodišnjak član britanske Mense - Dvogodišnjak član britanske Mense

Dvogodišnji Adam Kirbi postao je najmlađi član britanske Mense, nakon što su rezultati testa inteligencije pokazali da je pametniji od Baraka Obame i Dejvida Kamerona. Dok većina dece njegovog uzrasta uči da hoda ili žvrlja po zidovima, mališan iz Mičama,    opširnije »

Čitanja: 2389 | Komentara: 0

Hibrid vina i piva

26. 06. 2013.
Hibrid vina i piva - Hibrid vina i piva

Američka pivara Blue Moon Brewing Co. proizvela je hibrid između piva i vina koji se pakuje u vinske boce i servira u klasičnim vinskim čašama. Ovaj neobični fjužn za sada ima dve osnovne varijante: prva se zove Proximity i nastala    opširnije »

Čitanja: 2077 | Komentara: 0

123456 Ukupno pronadjeno: 52  Prikazano: 1 - 10

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda