Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Mama, tata i ja » Zdravlje »

Zeolit - najjači detoksikator

26. 08. 2013.

Zeolit - najjači detoksikator - Zeolit - najjači detoksikator Zeolit je prirodni mineral nastao mešanjem vulkanske lave s alkalnim podzemnim vodama. Rešetkaste je strukture, a njegovi kristali sadrže mikroelemente poput natrijuma, kalcijuma, kalijuma i magnezijuma koji su od izuzetne važnosti za zdravlje.

Zeolit se kao pomoćno sredstvo u lečenju koristi još od sedamdesetih godina prošlog veka. Brojnim istraživanjima sprovedenim širom sveta potvrđeno je da je zeolit najjači detoksikator, antioksidant i zaštitnik imuniteta.

Najsnažniji detoksikator organizma

Nažalost, ni uz najbolju volju ne možemo se kloniti svega što šteti našem zdravlju, pa je potreba za detoksikacijom u današnje vreme veća nego ikada. Zahvaljujući izvanrednoj sposobnosti apsorpcije otrova, zeolit je na glasu kao najbolji poznati detoksikator.

Za vreme katastrofe u Černobilu uspešno se koristio u cilju sprečavanja kontaminacije vode radioaktivnim supstancama. Prirodni je jonski izmenjivač, pa efikasno čisti organizam tako što iz tela uzima pozitivno naelektrisane čestice toksina i vezuje ih unutar rešetkaste strukture.

Zeolit sa stoprocentnom efikasnošću čisti organizam od pogubnog uticaja organskih i hemijskih toksina, pre svega od teških metala poput olova, arsena, žive, nikla, hroma i drugih.

Sposoban je da očisti telo od:

radioaktivnih materija

kancerogenih supstanci

aflatoksina

herbicida

pesticida

gljivica

plesni

alkohola i nikotina

Njegova vredna svojstva uklanjanja toksina posebno se povoljno odražavaju na poboljšanje rada nervnog ssitema, čak i kod obolelih od Alchasjmerove bolesti, autizma i demencije.

Na temelju brojnih kliničkih istraživanja sprovedenih širom sveta, utvrđeno je da zeolit uveliko olakšava neprijatne nuspojave hemoterapije i zračenja - povraćanje, mučninu, gubitak apetita i težine, i omogućava brži oporavak.

Kao moćan detoksikator, ukloniće nusprodukte hemoterapije i odumrle ćelije i u kratkom roku sanirati posledice poput gljivičnih oboljenja kože, sluzokože i unutrašnjih organa.

Zeolit sprečava dalje razmnožavanje malignih ćelija što kod onkoloških bolesnika dovodi do sporijeg razvoja raka, poboljšanja kvalitete života, produženja životnog veka, a zavisno o slučaju i stadijumu bolesti i do potpune remisije.

Uspostavlja zdravlje kompletnog organizma

Tokom procesa detoksikacije zeolit iz organizma uklanja višak kiseline i tako sprečava razvoj niza bolesti koje nastaju u kiselom okruženju poput kandidijaze, reumatoidnog artritisa, gihta i bolesti želuca i creva.

Sposoban je da zaustavi razvoj mnogih virusnih infekcija.

Njegova protivvirusna aktivnost temelji se na svojstvu da u svoju rešetkastu strukturu zarobi supstance koje učestvuju u stvaranju virusa i tako sprečava njihovo razmnožavanje.

Efikasan je u prevenciji i lečenju astme i alergije. Zahvaljujući hipoalergenim svojstvima neutrališe alergene što na kraju dovodi do znatnog smanjenja tegoba uzrokovanih njihovom prisutnošću u hrani, piću ili okolini.

Pomaže kod problema povezanih s menopauzom, kod migrene i depresije.

Otklanja nesanicu, povećava energiju i koncentraciju, ublažava nervozu i posledice stresa i pruža osećaj mentalne opuštenosti.

Budući da poseduje esencijalne elemente nužne za pravilan rad zdravih ćelija, sprjčava prerano starenje i uopšte pomlađuje organizam.

Terapija zeolitom može pomoći kod:

dijabetesa

virusnih infekcija

visokog pritiska

karcinoma

visokog holesterola

bolesti jetre, želuca i creva

menopauze

bolesti nervnog sistema

kožnih bolesti (psorijaza, dermatitis, seboreja, herpes)

autoimunih bolesti

ginekoloških tegoba

bubrežnih i žučnih kamenaca

zaceljivanja rana i opekotina

mršavljenja

Upotreba zeolita kao pomoćnog sredstva pri lečenju potpuno je ispitana, sigurna i nema nuspojava.

Nakon uzimanja, svi toksini se bez odlaganja izlučuju kroz mokraću u razdoblju od 6-8 sati.

Za vreme korišćenja zeolita neophodno je piti puno tečnosti, a zbog njegove velike sposobnosti eliminacije toksina ne sme se uzimati zajedno s ostalim lekovima (preporučeni razmak između uzimanja zeolita i drugih lekova je 4-6 sati).

Zanimljivo je napomenuti da se u Aziji tradicionalno koristi za vreme trudnoće i dojenja. U vezi s tim, savremena istraživanja potvrdila su da zeolit štiti plod od štetnog uticaja toksina u majčinom telu. Iz tog razloga, uz odobrenje vašeg lekara, možete ga koristiti za vreme trudnoće, tako i nakon porođaja.

Zeolit je koristan i kao mineralni dodatak životinjskoj hrani (na primer rešava problem aflatoksina u kravljem mleku), u baštovanstvu i poljoprivredi. Ako se doda u zemlju, plodovi su znatno veći i zdraviji od običnih plodova.


Izvor:[b92.net]

Čitanja: 2321 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Žalfija (kadulja) - Zeolit - najjači detoksikator
Žalfija (kadulja)

Žalfija (Salvia officinalis, kadulja) jedna je od najstarijih lekovitih biljaka na našoj planeti: Stari Rimljani smatrali su je simbolom dugovečnosti
Šest namirnica za bolji metabolizam i brže mršavljenje - Zeolit - najjači detoksikator
Šest namirnica za bolji metabolizam i brže mršavljenje

Metabolizam je proces tokom koga telo pretvara u energiju ono što pojedete i popijete. Čak i kada miruje, za obavljanje
Dijetalna vlakna za bolje zdravlje - Zeolit - najjači detoksikator
Dijetalna vlakna za bolje zdravlje

Vlakna su od suštinske važnosti za dobro zdravlje kako probavnog sistema tako i čitavog organizma! Termin vlakna se odnosi na
Kratkovidost, dalekovidost i astigmatizam - Zeolit - najjači detoksikator
Kratkovidost, dalekovidost i astigmatizam

Starenjem obično dolazi do pogoršavanja vida, tako da većina ljudi iznad 40 godina počinje da nosi naočare. Oftalmolozi najčešće prepisuju
Začin protiv raka - Zeolit - najjači detoksikator
Začin protiv raka

Začin protiv raka! Kurkuma kraljica začina Kurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih lekova, koja se već hiljadama godina koristi u

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda