Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Neispricane price »

FBI znao za odlazak u Rusiju

24. 04. 2013.

FBI znao za odlazak u Rusiju - FBI znao za odlazak bombaša u Rusiju

Američka sekretarka za državnu bezbednost Dženet Napolitano izjavila je da je njena agencija znala za prošlogodišnje putovanje jednog od osumnjičenih bostonskih bombaša Tamerlana Tsarnajeva u Rusiju.

Ona je rekla da je Tsarnajevo ime pogrešno spelovano, tako da njegov povratak u SAD nakon šest meseci nije zabeležen od nadležnih službi.
"Sistem je reagovao kada je napuštao zemlju, ali nije zabeležen povratak", kazala je Napolitano.

FBI sada detaljno istražuje to putovanje, pošto se sumnja da je stariji brat tada postao radikalan islamista, i proverava se da li je bio povezan sa nekim stranim grupama.
On je u prvom slučaju i bio ispitivan nakon dojave iz Rusije, i tada je stavljen na listu osoba koje se proveravaju prilikom putovanja, navodi agencija AP. Međutim, pošto FBI nije pronašao nikakve podatke koji bi ga povezali sa terorizmom, on je pušten da bez problema otputuje iz zemlje.

Napolitano je svedočila pred senatskim komitetom za pravosuđe, tokom rasprave o setu novih imigracionih zakona. Ona je tom prilikom od republikanskih senatora branila vladin program davanja azila, koji su i Tsarnajevi dobili pre deset godina, objašnjavajući da nadležni organi detaljni u više koraka proveravaju svaki zahtev.

Braća Tsarnajev se terete da su organizovala prošlonedeljeni teroristički napad u Bostonu, prilikom koga su tri osobe poginule, a više od 180 je povređeno.
Tamerlan Tsarnajev je pre par dana poginuo u sukobu sa policijom tokom potere, dok je njegov mlađi brat Džohar uhapšen u petak uveče i sada se nalazi u bolnici gde se oporavlja od povreda.

Izvor i foto:[Tanjug,AP]

Čitanja: 1407 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda