Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Neispricane price »

Talibani kreću u prolećnu ofanzivu

27. 04. 2013.

Talibani kreću u prolećnu ofanzivu - Talibani kreću u prolećnu ofanzivu

Talibani u Avganistanu su danas objavili da kreću u prolećnu ofanzivu u okviru koje će vršiti samoubilačke napade na strane vojne baze i diplomatske misije, kao i takozvane "insajderske napade".

 

U saopštenju objavljenom u subotu na internetu, talibani su obećali da će nasilje uključiti napade "Insajdera" kao i boraca sa "specijalnih vojnim taktikama", ciljane na vazduhoplovne baze i diplomatske zgrade, radi izazivanja maksimalne štete.

Talibani su takođe upozorili Avganistance koji rade za "marionetski režim" predsednika Hamida Karzaija da se distanciraju od vlasti, te da ne budu obuhvaćeni napadima, i pozvali mlade ljude da se ne pridružuju policiji ili vojsci.

Ovogodišnji "sezona borbi" se smatra presudnom za budućnost Avganistana i mnogo kritikovane snage bezbednosti, kojima su se suprotstavile oružane grupe koji su se borile protiv vlade u Kabulu od 2001.

NATO borbene operacije u Avganistanu se privode kraju sledeće godine, a koalicioni komandanti kažu da su lokalna vojska i policija napravili dovoljno veliki napredak da obezbede sigurnost i drže talibane na odstojanju.

Avganistanska "sezona borbi" tradicionalno počinje u aprilu ili maju, kada se sneg povlači sa planina.

Čitanja: 1381 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda