Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Neispricane price »

Više od polovine pritvorenika štrajkuje glađu

25. 04. 2013.

Više od polovine pritvorenika štrajkuje glađu - Broj zatvorenika u američkoj vojnoj bazi Gvantanamo na Kubi koji su započeli štrajk glađu povećao se na 92 osobe, saopštila je uprava zatvora

Broj zatvorenika u američkoj vojnoj bazi Gvantanamo na Kubi koji su započeli štrajk glađu povećao se na 92 osobe, saopštila je uprava zatvora.

U odnosu na jučerašnji dan, još osam zatvorenika je stupilo u štrajk, čime sada većina od 166 pritvorenih ne uzima hranu.

Pukovnik Semjuel Haus je izjavio da su pritvorenici koji su se pridružili štrajku glađu izdvojeni iz zajedničkih prostorija i stavljeni u samice, gde njihovo zdravstveno stanje prate doktori.


Prilikom prethodnog takvog poteza uprave zatvora 13. aprila, došlo je do sukoba stražara sa pritvorenicima.
U američkoj vojnoj bazi koja se nalazi u kubanskom zalivu Gvantanamo nalaze se osumnjičeni za terorizam, koje je vojska SAD i bezbednosne službe te zemlje uhapsila širom sveta.

Neki od njih se nalaze u pritvoru duže od deset godina bez optužnice, što izaziva česte kritike organizacija za zaštitu ljudskih prava.

Izvor i foto:[Tanjug]

Čitanja: 1288 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda