Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

ZASTAVA AUTOMOBILI PROMOVISALA NOVI PUNTO

10. 10. 2005.

ZASTAVA AUTOMOBILI PROMOVISALA NOVI PUNTO - Kompanija 'Zastava automobili' iz Kragujevca promovisala je danas novu verziju fijatovog automobila marke 'punto', koji ce se u Srbiji sklapati i prodavati pod nazivom 'zastava 10'.

Komercijalista 'Zastava automobila' Dejan Kostadinovic rekao je da su vozila u Beogradu izložena ispred hotela 'Hajat' i 'Interkontinental', zatim ispred italijanske ambasade, na Trgu Nikole Pašica i ispred Centra 'Sava' gde je u toku dvodnevni skup 'Dani Italije u Beogradu'.

On je dodao da je jedno vozilo u okviru promotivne kampanje izloženo i na novosadskoj manifestaciji 'Autošou'.

Kostadinovic je kazao da ce se prve godine, prema ugovoru sa 'Fijatom' automobili sklapati u Italiji, dok ce kragujevacka 'Zastava' lepiti svoj znak i prodavati automobil.

Nakon toga, kako je objasnio, vozila ce se uvoziti iz Italije u delovima i sastavljati u Kragujevcu.

On je najavio nove kredite za gradane koji se odluce da kupe novog 'punta' i precizirao da je sa Vojvodjanskom bankom potpisan ugovor o kreditiranju u iznosu do 12.000 evra, kolika je i cena tog automobila sa kompletnom dodatnom opremom.

Prodajna cena osnovnog modela 'punta' sa benzinskim motorom je 7.990 evra, dok je dizel varijanta osnovnog modela skuplja za oko 1.500 evra, kazao je Kostadinovic.

Kompanija 'Zastava automobili' i italijanski 'Fijat' potpisale su 20. septembra ove godine ugovor o licenci za montažu automobila modela 'punto' u Srbiji i Crnoj Gori. 'Zastava automobili' ce u tehnološke inovacije po standardima 'Fijata', odnosno adaptaciju i opremanje proizvodnje, uložiti 15 miliona evra. Sklapanje 'punta' od delova iz Torina trebalo bi da pocene najkasnije za 12 meseci, a u tom periodu u Srbiju ce biti uvezeno oko 7.000 automobila te marke.

Plan je da se nakon obuke radnika i inženjera u Kragujevcu godišnje montira 16.000 automobila marke 'punto', koji je predvidjen i za izvoz u zemlje regiona. RTS.
Čitanja: 4800

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda