Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

RASPISAN TENDER ZA IZGRADNJU AUTOPUTA HORGOS-POZEGA

14. 10. 2005.

RASPISAN TENDER ZA IZGRADNJU AUTOPUTA HORGOS-POZEGA - Vlada Srbije raspisala je tender za dodelu koncesija za izgradnju autoputa od Horgoša do Požege, najvecu investiciju u srpskoj istoriji, rekao je ministar za kapitalne investicije Srbije Velimir Ilic.

Ilic je za televiziju "Palma plus" izjavio da su se vec prvog dana raspisivanja na tender javile najvece svetske firme koje su zainteresovane za izgradnju.

Državni sekretar za saobracaj i saobracajnu infrastrukturu Srbije Miodrag Jocic rekao je agenciji Beta da je procenjena vrednost projekta oko 780 miliona evra.

Prema njegovim recima, procenjeni iznos troškova za eksproprijaciju zemljišta, planiranja i izgradnju 148 kilometara autoputa od Beograda do Požege, koji prolazi kroz Ovcarsko-kablarsku klisuru, je oko 640 miliona evra.

Jocic je naveo da se potpisivanje ugovora sa izabranim izvodacem radova ocekuje u avgustu ili septembru sledece godine i istakao da su sve dileme oko trase autoputa vec razrešene.

Predmet koncesije su izgradnja leve trake autoputa od Horgoša do Novog Sada, dužine 106 kilometara, održavanje 68 kilometara autoputa od Novog Sada do Beograda i projektovanje i izgradnja autoputa od Beograda do Požege, dužine 148 kilometara, navedeno je u oglasu o raspisivanju tendera.

Koncesija se daje na 25 godina, a prvi deo tendera koji je objavljen 13. oktobra u beogradskom listu "Politika" i casopistu Fajnenšel tajms je kvalifikacioni, a u drugom delu ce biti izabran najpovoljniji ponudac. Beta.
Čitanja: 2665

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda