Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

ZBOG NEJEDINSTVA SRBIJA I CRNA GORA NISU PRIMLJENE U ETC

17. 10. 2005.

ZBOG NEJEDINSTVA SRBIJA I CRNA GORA NISU PRIMLJENE U ETC - Turisticke organizacije Srbije i Crne Gore nisu danas primljene u Evropsku komisiju za putovanja (ETC) zbog nejedinstvenog stava oko pristupanja toj komisiji.

Delegacije Srbije i Crne Gore trebalo je da budu primljene u clanstvo ETC gde bi delile jedno mesto u komisiji.

Te dve delegacije, nisu se medutim, uoci sastanka usaglasile oko zajednickog nastupa.

Delegacija Crne Gore koju je predvodio ministar turizma Predrag Nenezic kazao je da je dogovor sa ministarstvom trgovine, turizma i usluga Srbije pre samita vec postignut.

Sa druge strane, državni sekretar u tom srpskom ministarstvu Gordana Tadic objasnila je da za pristupanje u ETC "nema zvanicno odobrenje iz zemlje".

Nenezic je kazao da je sa predsedavajucim ETC Arturom Oberašer ipak dogovoreno da se sledecoj skupštini, u martu 2006. godine, Srbija i Crne Gora ipak udu u clanstvo.

"U meduvremenu koristicemo sve što donosi saradnja sa ETC-om", naglasio je on, dodavši da je "Crnoj Gori bitno da bude prisutna na turistickom tržištu pocetkom godine, jer se tada nude aranžmani".

On je istakao da se o clanstvu u ETC sigurno nece izjašnjavati Savet ministara i Vlada SCG, jer turizam nije u njihovoj nadležnosti vec u republickoj.

Direktorka turisticke organizacije Srbije Milica Cubrilo je rekla da su u Becu obe delegacije izrazile nacelnu spremnost za pristupanje clanstvu ETC i uplatu clanarine u iznosu od 17.000 evra iduce godine. BETA.
Čitanja: 2334

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda