Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

'TIGRU' OSKAR ZA KVALITET

08. 11. 2005.

'TIGRU' OSKAR ZA KVALITET - Pirotski gumarski gigant 'Tigar' ovogodišnji je dobitnik prestižne nacionalne nagrade 'Oskar kvaliteta' za poslovnu izvrsnost u 2005. godini u kategoriji velikih organizacija, koju tradicionalno dodeljuje Fond za kvalitet, kulturu i izvrsnost.

Kvalitet je prioritet i orijentacija svih zaposlenih u ovoj korporaciji, a kultura kvaliteta je sastavni i neizostavni deo strategije poslovanja preduzeca, isticu u 'Tigru' povodom dobijenog priznanja.

'Tigar' je medju prvima u našoj zemlji sertifikovan u skladu sa svim izuzetno strogim zahtevima medjunarodnih standarda kvaliteta JUS ISO 9001, ali i ekološkim standardima JUS ISO 14001.

'Ovo priznanje je još jedno uverenje da je 'Tigar' cvrst, stabilan poslovni sistem, sa jasnim planovima, vizijom i misijom u poslovanju'- ocenjeno je u saopštenju 'Tigra' povodom dobijanja ove prestižne nagrade.

Inace, za prvih devet meseci ove godine, 'Tigar' je prodao proizvode u vrednosti od cak 90.400.000 evra, što je 21 odsto više nego lane kada je proglašen izvoznikom godine u našoj zemlji. Samo na tržište EU izvezena je roba u vrednosti od 69.200.000 evra, odnosno 23 odsto više nego prošle godine. I svi delovi korporacije 'Tigar' zabeležili su povecanje proizvodnje i prodaje.

Fabrika 'Tehnicka guma' proizvela je 10 odsto više proizvoda, 'Tigar-obuca' 29 odsto, dok je rekorder u povecanju proizvodnje fabrika 'Hemijski proizvodi' sa cak 41 procenat vecom proizvodnjom nego u istom preriodu prošle godine. RTS.
Čitanja: 2321

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda