Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

SVETSKA BANKA OTVORILA KONKURS ZA RAZVOJNE IDEJE

18. 11. 2005.

SVETSKA BANKA OTVORILA KONKURS ZA RAZVOJNE IDEJE - Svetska banka u SCG otvorila je u subotu konkurs za kreativne ideje stvaranja novih radnih mesta u zemljama Zapadnog Balkana, za koji ce iz sopstvenih i drugih izvora izdvojiti donaciju od više od milion dolara.

Prvi Sajam razvojih ideja za nove poslove u firmama Zapadnog Balkana, trajace do kraja januara 2006. godine, a finalni izbor održace se u maju u Beogradu, kada ce se najmanje 30 najboljih ideja pojedinacno nagraditi sa oko 35.000 dolara.

Konkurs je otvoren za sve registrovane firme i pojedince koji sa njima saraduju, u SCG, Albaniji, Kosovu, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Šef Kancelarije SB u SCG Kerolin Jungr rekla je na konferenciji za novinare da ce se prilikom izbora najboljih ideja uvažavati njihova inovativnost, doprinos otvaranju novih radnih mesta, kao i sposobnost da nakon isteka donacije nastave da se finansiraju samostalno.

Jedna od uslova izbora bice i mogucnost da se odabrano kreativno rešenje primeni u nekoj drugoj zemlji, pod razlicitim uslovima, dodala je ona.

"Posebno ce se nagradivati ideje koje podsticu regionalnu saradnju i smanjuju broj nezaposlenih medu mladima na Zapadnom Balkanu, što je jedan od najhitnijih problema koji se javlja u svim zemljama tog regiona", ocenila je ona.

Detanije o uslovima ucešca može se videti na sajtu SB www.worldbank.org/westbalkandm BETA.
Čitanja: 2649

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda