Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

SLOVENCI KUPILI KONTINENTAL BANKU

06. 07. 2005.

SLOVENCI KUPILI KONTINENTAL BANKU - U vladi Srbije juce je potpisan ugovor o privatizaciji Kontinental banke koju je slovenacka Nova ljubljanska banka kupila za oko 49,5 miliona evra, plativši tu sumu za oko 98,5 odsto kapitala Kontinental banke. Ministar finansija Mladan Dinkic rekao je da je ta cena za 76 odsto veca od knjigovodstvene. Dinkic je kazao da je u ovoj godini od privatizacije JU banke i Kontinental banke ostvaren ukupan prihod nešto iznad 200 miliona evra i najavio da ce za desetak dana biti završeni pregovori sa austrijskom Erste bankom koja treba da kupi Novosadsku banku. (Tanjug) .
.
Najbolja Univerzal banka.
.
Beogradska Univerzal banka a.d. prema istraživanju britanskog magazina „Finansije centralne Evrope”, proglašena je za najbolju malu banku u Srbiji i Crnoj Gori u 2005. Prošle godine ta banka je uvecala kapital za cetvrtinu, dok joj je koeficijent likvidnosti sve vreme bio dvostruko veci od propisanog. Priznanje za najbolju banku u nekadašnjoj SRJ u kategoriji prinosa na aktivu (ROA) i prinosa na akcijski kapital (ROE), Univerzal banka je dobijala od istog magazina dve godine uzastopce – 2002. i 2003..
.
Rast devizne štednje u junu.
.
Narodna banka Srbije saopštila je juce da je devizna štednja gradana u junu veca za 64,7 miliona evra nego u prethodnom mesecu i da je dostigla 1,7 milijardi evra..
U saopštenju se navodi da je devizna štednja u prvih šest meseci ove godine uvecana za 299 miliona evra, odnosno da je 20,9 odsto veca nego što je iznosila krajem prošle godine..
Gradani su bankama na štednju u prvoj polovini 2005. godine poverili oko 80 iznosa štednje u prošloj godini, i dodaje da se povecano poverenje u banke pokazuje i kroz sve duže orocavanje štednih uloga..
Štednja preko šest meseci i preko godinu dana krajem maja ucestvovala je sa 25,2 odsto u ukupnoj deviznoj štednji, a istovremeno se smanjuje ucešce devizne štednje sa kratkom rocnošcu. (Tanjug)
Čitanja: 2887

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda