Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

U OVOJ GODINI 1.4 MILIJARDE EVRA PRIHODA

18. 02. 2006.

U OVOJ GODINI 1.4 MILIJARDE EVRA PRIHODA - Delta holding u 2006. godini ocekuje 1,4 milijarde evra prihoda, izjavila je potpredsednica kompanije Milka Forcan u intervjuu "Magazinu biznis".

Ona je navela da Delta, koja zapošljava 15.800 ljudi, planira da do 2008. godine izgradi više od 800.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, u šta ce biti uloženo 700 miliona evra, što tu kompaniju svrstava medu najvece investitore u regionu.

Delta planira da investira i van srpskog trzišta, i to najpre u Crnoj Gori i Makedoniji, kazala je Milka Forcan i precizirala da je na oba tržišta vec kupljeno nekoliko lokacija za gradnju tržnih centara i Maksi supermarketa.

Prema njenim recima, u Podgorici ce biti izgraden tržni centar površine 17.000 kvadratnih metara, a lanac supermarketa širice i u Baru, Herceg Novom i Nikšicu.

Delta M grupa, clanica Holdinga Delta, samo u 2005. godini investirala je 220 miliona evra, od cega 70 miliona u grinfild investicije, navela je Forcanovan, nvodeci da je time u jednoj godini broj zaposlenih u toj grupi udvostrucen na oko 12.000 ljudi.

Ona je dodala da ce ove godine Delta M investirati 166 miliona evra, od kojih ce 81 milion evra biti usmeren u maloprodaju, 40 miliona u izgradnju tržnih centara, 15 miliona u agrar i 30 miliona u nove projekte.

Delta ima više od 24.000 hektara poljoprivrednog zemljišta. //beta.co.yu
Čitanja: 2201

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda