[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='35.153.170.189' AND browser='claudebot'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('35.153.170.189','1711691130','claudebot','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

SBB, PTT I IKOM DA OPRAVDAJU CENE USUGA

12. 02. 2007.

SBB, PTT I IKOM DA OPRAVDAJU CENE USUGA
 - Ako cene usluga najvecih kablovskih distributera nisu opravdane, Republicka agencija za telekomunikacije može da ih promeni. Republicka agencija za telekomunikacije (RATEL) zatražice od najvecih kablovskih distributera u Srbiji – SBB, PTT i Ikom da dokažu opravdanost cena za usluge koje pružaju, izjavio je juce predsednik Upravnog odbora RATEL-a Jovan Radunovic.

On je objasnio da RATEL ima pravo, prema Zakonu o telekomunikacijama, da traži kontrolu opravdanosti cena usluga najvecim operaterima koji pokrivaju u ovom trenutku više od 20 odsto ukupnog tržišta. „RATEL procenjuje opravdanost strukture troškova i ako zakljucimo da visina cene usluga nije opravdana možemo da donesemo odluku da mi definišemo cene”, rekao je Radunovic i dodao da ako operateri to ne prihvate onda se oduzima dozvola.

Rukovodilac službe za marketing i prodaju PTT KDS Marijana Lukic izjavila je da to preduzece ima zvanican cenovnik koji je utvrden i odobren na Upravnom odboru i svako odstupanje ili promenu cenovnika mora da odobri to telo.

Cena prikljucka u Beogradu je 2.310 dinara i, prema njenim recima, taj iznos se nije menjao vec godinama. Mesecna pretplata zavisi od broja kanala za koje vlasnik KDS mora da placa autorska prava, a najviše takvih ponudenih kanala ima Beograd – 72, rekla je ona i dodala da na cenu utice i naknada za mesecno održavanje sistema.

Direktor marketinga SBB-a Mirko Glavinic rekao je da ce ova kompanija rado obrazložiti svoju politiku cena. On je podsetio na fenomen da medunarodni internet pristup u Srbiji košta gotovo deset puta više nego u zemljama u regionu što se direktno odražava na dostupnost interneta našim gradanima.

Predsednik UO RATEL-a Radunovic je rekao da od 60 evidentiranih kablovskih operatera RATEL vec sada ima u vidu ostale distributere koji pokrivaju više od propisane teritorije tržišta i dodao da ce i njima zatražiti istu informaciju, ali bez preciziranja kada ce to uciniti.

Radunovic je objasnio da je RATEL evidentirao sve kablovske operatere na srpskom tržištu, a za 40 koji su vec dobili dozvolu za rad, Republicka radiodifuzna agencija treba da odobri dozvolu za programsku delatnost.

Upravni odbor je na poslednjoj sednici doneo odluku da se u narednom periodu izda još 18 dozvola za rad kablovskim distributerima koji su ispunili uslove za pružanje usluga distribucije RTV programa preko kablovske mreže.

Kablovski distributeri koji su ispunili uslove su „Sabotronik” d.o.o. iz Sente, „Satel” iz Bora, „Vaps” i „Ignet kd sistem” oba iz Barica, „Vidra” iz Beceja, „Lotel kable” d.o.o. iz Loznice, „JM Oskar” d.o.o. Kuršumlija, „Limes telekomunikacije” d.o.o. Despotovac.

Upravni odbor je istu odluku doneo i za „Panelkatv” d.o.o. Ritopek, „Sat-Trakt” d.o.o. Backa Topola, „Telenet” d.o.o. Priboj, „Elektron” Negotin, K.D.S. Novi Sad, KM Kovin Skorenovac, „Kabel-Johan” d.o.o. Leskovac, „Jotel” d.o.o. iz Niša, „Radijus vektor” i „Masko” oba iz Beograda. //politika.co.yu
Čitanja: 4935

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda