Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

INTER FEST `07

15. 05. 2007.

INTER FEST `07 - INTERFEST je i za ovu godinu pripremio mnogo lepih iznenadenja za sve ljubitelje vina. Ovogodišnji Festival koji se održava od 28 do 30 juna u Novom Sadu ce, kako se i ocekivalo, nadmašiti sve predhodne vinske fešte i okupice više od 150 vinarija, a više od 600 vina iz skoro celog sveta moci ce da degustira najmanje 50.000 posetilaca, koliko je u proseku predhodnih godina posecivalo ovu prestižnu vinsku feštu.

Festival vina ce i ove godine okupiti proizvodace vina, proizvodjace pratece opreme za vino, gastronome, turisticke organizacije i sve one koji se bave prodajom, distribucijom i konzumiranjem vina. INTERFEST je i ove godine podržao Grad Novi Sad, Izvršno vece AP Vojvodine, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Turisticka organizacija Srbije.

Pored zvanicnog dela Festivala priprema se i niz specijalnih degustacija i radionica. Profesor Bernard Kozina sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu, održace zajedno sa saradnicima, dva predavanja sa interesantnim temama: predikatna vina – strucni izazov u potencijalu sorti vinove loze i penušava vina – put ka iskricavom užitku vinske lepršavosti. Predavanje ce naravno pratiti i degustacije vina sa ovog fakulteta. Ambasada Francuske ce organizovati prezentaciju vina iz desetak francuskih podruma , dok ce u nekoliko odabranih novosadskih hotela biti održane zasebne degustacije vina i hrane.

Pored toga, udruženje somaliera Srbije, ce održati promotivni javni cas za sve one koje, pored degustacije i uživanja, interesuje da saznaju i nesto više o vrstama, kvalitetu i osobenostima pojedinih vina.

Vinari i proizvodaci maslinovog ulja iz Istre ce nam predstaviti istarsku nacionalnu kuhinju kombinujuci vrhunska maslinova ulja, hranu i vina iz svog kraja; petnaest vinskih kuca iz Dalmacije ce predstaviti kao i lane nezaboravna vina Hvara, Pelješca, Korcule, Visa, Lastova, a posetiocima ce biti ponudena na degustaciju i tradicionalna vojvodanska jela koja se naravno najlepše slažu uz naša domaca vina kojih ce, kako i dolikuje, biti u izobilju.

Predstavice se i dvadesetak slovenackih vinara kao i vinari iz Madarske i Rumunije. Domaci specijalizovani casopis „ Svet pica” ce predstaviti umece najboljih srpskih kuvara, a isto to ocekuje se i od hrvatskog casopisa „ Svijet u caši” koji ce u ovom gastronomskom duelu nastupiti sa najboljim kuvarima Hrvatske.

Turisticka agencija „Magelan” je pripremila interesantan aranžman za sve one koji žive daleko od Novog Sada, a želeli bi da posete festival. Ulaz na festival je slobodan. Posetioci ce moci da na cetiri prodajna mesta kupe caše i vaucere za degustaciju.

Ceo festival bice propracen bogatim zabavnim programom u kome ce goste docekati Veliki tamburaški orkestar radio televizije Vojvodina sa poznatim solistima, a bice organizovani koncerti Masima Savica, Cubisma i mnogih drugih poznatih muzicara koji ce uciniti da ceo dogadaj bude dionizijski stravstven i hedonisticki inspirativan. Festival ce okupiti oko 50 medijskih kuca, isto toliko vitezova vina iz nekoliko vinskih redova koji ce svojim svecanim defileom oduševiti sve prisutne. INTERFEST vas poziva da se sami u to uverite, jer kao što rekoše stari latini: in vino veritas!
Čitanja: 2310

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda