Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

BIZNIS SANSA ZA MLADJE OD 25 GODINA

26. 08. 2007.

BIZNIS SANSA ZA MLADJE OD 25 GODINA - Mladi do 25 godina koji imaju dobru poslovnu ideju, ali ne i sredstva da je realizuju, uz pomoc državnih start-up kredita dobice priliku da zapocnu sopstveni biznis. Poslednji rok za predaju dokumentacije je 15. septembar. Republicka agencija za mala i srednja preduzeca ima ugovore s regionalnim centrima u 17 gradova, gde svi zainteresovani mogu dobiti neophodnu dokumentaciju. Pre podnošenja zahteva potrebno je napraviti biznis-plan i registrovati firmu u Agenciji za privredne registre.

Obuka za pravljenje biznis-plana, koju takode organizuju regionalni centri, traje od dva do cetiri dana i svi koji je produ dobijaju sertifikate. Registracija preduzeca traje do pet dana, a u zavisnosti od vrste delatnosti placa se od 540 do 10.200 dinara. Od dokumenata je još potrebno priložiti i PIB poreske uprave, ako se kupuje oprema - profakturu prodavca, dokaz o završenoj obuci i dokaz o obezbedenju kredita.

Krediti se odobravaju bez hipoteke, u dve vrednosti. Kredit do 15.000 namenjen je preduzetnicima, a do 30.000 evra pravnim licima, tj. preduzecima.

Rokovi otplate su od tri do pet godina, grejs period je godinu dana, a godišnja kamata jedan odsto. Obezbedenje kredita je rucna zaloga na imovinu, ugovorno jemstvo nekog drugog pravnog lica ili dva žiranta.

Kompletna dokumentacija, osim u regionalnim centrima Republicke agencije za mala i srednja preduzeca, može se predati i direktno u Fondu za razvoj.

Prema recima Goranke Popovic, izvršnog direktora Fonda, isplata kredita ce biti pocetkom oktobra i za ovu godinu je odobreno milijardu dinara.

Prednost pri odobravanju imace dobre poslovne ideje, kao i sopstveno ucešce korisnika. //blic.co.yu
Čitanja: 2845

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda