Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

POPOVIĆ: BIĆE DOVOLJNO ENERGENATA ZA ZIMU

20. 11. 2007.

POPOVIĆ: BIĆE DOVOLJNO ENERGENATA ZA ZIMU -
Ministar rudarstva i energetike Aleksanadar Popović izjavio je danas da će za predstojeću zimu biti dovoljno energenata i da su obezbeđene dodatne količine struje i gasa.

'Pošto zimska proizvodnja struje i regularni uvoz gasa ne podmiruju kompletne potrebe Srbije, postoji mogućnost za dodatni uvoz tih energenata ukoliko to bude neophodno', kazao je Popović u izjavi Tanjugu i dodao da će u Ministarstvu pratiti situaciju, jer potrošnja struje i gasa u Srbiji dosta zavisi od vremenskih uslova.

Prema njegovim rečima, energetski bilans Srbije za ovu zimu potpuno je ispunjen.

'Urađen je neophodan remont na elektroenergetskim proizvodnim i prenosnim kapacitetima, ugovoren je uvoz količina struje i gasa koje su neophodne, imajući u vidu očekivane vremenske uslove. Za zimu smo spremni u okolnostima koje su predvidive, a spremni smo i za interventne mere u slucaju nepredviđenih okolnosti', precizirao je ministar.

On je dodao da je rad toplana pod ingerencijama lokalne samouprave, a prema bilansu koji je napravilo udruženje toplana o potrebma za mazutom i gasom, obezbeđene su i te količine potrebnih energenata.

Govoreći o mogućem povećanju cene električne energije od 5,6 odsto i tom zahtevu koji je Upravni odbor EPS-a uputio Vladi Srbije, Popović je kazao da će stav Ministarstva rudarstva i energetike biti poznat pošto od Agencije za energetiku, kao nezavisnog regulatornog tela, dobije mišljenje o opravdanosti zahteva EPS-a.

'Iako to nije u ovom momentu zakonska obaveza Ministarstva koje predvodim, tražili smo mišljenje od ovog tela', naglasio je Popović.
izvor: [www.rts.co.yu ]
Čitanja: 1804

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda