Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

HIPO-ALPE-ADRIJA BANKA UKINULA PREMIJU OSIGURANJA NA KREDITE

04. 08. 2005.

HIPO-ALPE-ADRIJA BANKA UKINULA PREMIJU OSIGURANJA NA KREDITE - Hipo-Alpe-Adrija banka u Srbiji saopštila je da je ukinula premiju osiguranja za neke kredite, povecala rok otplate za keš kredite i smanjila nominalne kamatne stope za stambene kredite sa osiguranjem kod Nacionalne korporacije.
U saopštenju se precizira da su kod nenamenskih ili gotovinskih kredita, ciji je maksimalni iznos do 10.000 evra, smanjeni troškovi kredita ukidanjem premije osiguranja od 1,8 odsto od visine kredita, a rok njihove otplate povecan je na šest godina.
Nominalna kamatna stopa, koja je 12 odsto na godišnjem nivou, promenjiva je i obracunava se proporcionalnom metodom obracuna, dok se efektivna kamatna stopa krece od 13,44 odsto do 18,31 odsto za vlasnike tekucih racuna kod Hipo-Alpe-Adrija banke.

Za iznose do 5.000 evra nije potrebno obezbediti solidarne jemce, dok je za vece iznose potreban samo jedan solidarni jemac, stoji u saopštenju i dodaje se da anuitet ne sme da prede 30 procenata licnih mesecnih primanja, dok je neophodna minimalna mesecna zarada 200 evra za one koji imaju otvoren tekuci racun kod te banke, odnosno, 250 evra za ostale.
Za stambene kredite osigurane kod Nacionalne korporacije, smanjena je nominalna kamatna stopa, pa sada najniža, za model kredita uz 20 odsto depozita, iznosi 7,27 odsto na godišnjem nivou, promenjiva je i sa proporcionalnom metodom obracuna, navodi se u saopštenju.
Kako je istaknuto, efektivna kamata kod ovog modela kredita krece se od 8,51 do 9,68 procenata. Kod modela kredita bez ucešca i depozita, kao i modela uz 20 odsto ucešca, kamatne stope su nešto više nego kod prvog modela. RTS.
Čitanja: 4261

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda