Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

NOVO POSKUPLJENJE GORIVA OD PONOĆI

23. 11. 2007.

NOVO POSKUPLJENJE GORIVA OD PONOĆI - Gorivo na pumpama u Srbiji poskupeće od ponoći, tako da će cena motornog benzina u proseku biti veća za 2,58 dinara, a dizel goriva za 3,02 dinara po litru, najavilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Bezolovni motorni benzin i motorni benzin od 95 oktana prodavaće se za 91,48 dinara, a prethodna cena bila je 88,98 dinara po litru.

Litar dizela D-2 poskupeće sa 75,35 dinara na 78,09 dinara, litar evrodizela sa 82,07 dinara na 85,19 dinara, a litar 'eko-3' dizela sa 78,47 dinara na 81,39 dinara po litru.

Ulje za loženje prodavaće se za 71,69, umesto za 68,2 dinara po litru.

Povećanje cena naftnih derivata za 5,6 odsto posledica je povećanja cene nafte na svetskom tržištu.

Prosečna cena nafte tipa 'ural RCMB' je od početka godine na svetskim berzama porasla za 80 odsto, dok je vrednost dolara u odnosu na dinar opala za 12,3 odsto, što je donekle ublažilo rast cena derivata nafte na srpskom tržištu, navelo je Ministarstvo.

Poslednji put gorivo je na pumpama u Srbiji poskupelo 7. novembra, i to motorni benzin u proseku za 2,58 dinara, a dizel goriva za 3,02 dinara po litru.

Uredbom o formiranju osnovne cene derivata predvidjeno je da se domaće cene goriva na 15 dana usklađuju sa cenom nafte na svetskom tržištu i kursom američkog dolara, ukoliko se ukupna cena nafte promenila za 1,5 odsto.

Izvor: [www.rts.co.yu]
Čitanja: 1811

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda