Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

OTVORENE CETIRI PONUDE ZA PREUZIMANJE HOTELA MOSKVA

05. 08. 2005.

OTVORENE CETIRI PONUDE ZA PREUZIMANJE HOTELA MOSKVA - U Komisiji za hartije od vrednosti Srbije danas su otvorene cetiri ponude za preuzimanje akcija beogradskog hotela 'Moskva', od šest prvobitno prispelih.
Otvrene su ponude kompanija 'Serbia' iz Italije, investiciona grupa UAB 'Ukio banki' iz Litvanije, 'Net vest fajnens' iz Belizea i beogradska 'Delta M', saznaje agencija Beta u Komisiji za hartije od vrednosti.
Od ponuda su u medjuvremenu odustale kompanije 'Balkan Midland' i 'Domikor limitid' sa Kipra.

Kompanija 'Serbia' iz Italije dala je pocetnu ponudu u iznosu od 4.763 dinara po akciji, ali je nakon objavljivanja kontra ponuda povecala iznos koji sada zvanicno iznosi 9.058,98 dinara po akciji za minimalno 29 odsto, a maksimalno 51 odsto paketa akcija.

Litvanska investiciona grupa UAB 'Ukio banki' ponudili su 7.450 dinara po akciji, kao i minimalno preuzimanje 43 odsto, a maksimalno 51 odsto paketa akcija.

'Net vest fajnens' iz Belizea ponudio je akcionarima 'Moskve' preuzimanje 51 odsto paketa akcija po ceni od 14.136,98 dinara po akciji. Beogradska kompanija 'Delta M', koja je ponudila 9.301 dinara po akciji, spremna je da kupi minimalno 29 odsto, a maksimalno 51 odsto paketa akcija hotela 'Moskva'.

Kako je receno u Komisiji za hartije od vrednosti, uspeh ponuda ce zavisiti od odluke akcionara da li ce i kome prodati svoje akcije, o cemu ce odlucivati narednih dana. RTS.
Čitanja: 2954

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda