Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Ekonomija »

SRBIJI MILIJARDA EVRA ZA PERIOD OD 2007-2011. GODINE

29. 11. 2007.

SRBIJI MILIJARDA EVRA ZA PERIOD OD 2007-2011. GODINE -

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Ðelić i direktor Evropske komisije za zapadni Balkan generalnog direktorata za proširenje Evropske unije Pjer Mirel potpisali su sporazum za korišćenje sredstava iz pretpristupnog fonda EU prema kome će Srbiji biti dodeljena milijarda evra za period od 2007. do 2011. godine.

Sredstva će u narednih pet godina biti upotrebljena za izgradnju institucija, društveno-ekonomski razvoj, brzi proces evropskih integracija i za saradnje sa zemljama u regionu.

Ðelić je istakao da je to najveći ugovor o pomoći koju je Srbija ikad dobila i da je, posle parafiranja sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, to pokazatelj da je realnost Srbije EU.

On je naglasio da pomoć nije uslovljena nikakvim političkim pretpostavkama i da nema nikakve veze sa procesom pregovora o budućem statusu Kosova, već da je EU Srbiji dodelila pomoć zato što joj je to u interesu.

Mirel je rekao da EU želi da pomogne Srbiji u procesu pristupanja toj zajednici i dodao da unija nije velikodušna, već da Srbiji pomaže jer je to njen interes.

On je podsetio da je potpisivanje sporazuma treći korak koji je proteklih nedelja Srbija napravila u pogledu približavanja EU.

Mirel je naveo da su prethodna dva bila parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i potpisivanje sporazuma o viznim olakšacama.


http://www.rts.co.yu/jedna_vest.asp?IDNews=206557


Čitanja: 1838

TV gubi tron, internet reklamni gigant -
TV gubi tron, internet reklamni gigant

Internet će do 2017. biti najveći medij za reklamiranje na 12 ključnih tržišta, koja čine 28 odsto globalne potrošnje na
Struja skuplja -
Struja skuplja

Predlog Vlade MMF-u je da zasad građani ne plaćaju akcizu na struju, što znači da ona tokom leta poskupi, ali
Lični bankrot -
Lični bankrot

Narodna banka, državni organi, u saradnji sa MMF-om, Svetskom bankom i EBRD-om, rade na strategiji za sistemsko rešavanje problema problematičnih
kad će nam biti bolje? -
kad će nam biti bolje?

Računica Fiskalnog saveta kaže da, uz predviđene mere, nema šanse da do kraja 2017. Srbija „izađe na zelenu granu”. Za
Plan otkaza u javnom sektoru -
Plan otkaza u javnom sektoru

Krajem aprila biće predstavljen zakon o racionalizaciji javnog sektora, kaže za „Blic“ ministarka državne uprave Kori Udovički.Udovički je objasnila da

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda